Christelijke steun voor snelwegblokkade van de A12 door klimaatactivisten

Nieuws
Bij de klimaatdemonstratie van actiegroep Extinction Rebellion op de A12 in Den Haag zijn zaterdagmiddag honderden mensen gearresteerd. Activisten van de christelijke actiegroep Christian Climate Action deden mee aan de snelwegblokkade.
Petra Noordhuis
zondag 29 januari 2023 om 02:00 aangepast 08:12
 De actie begon rond twaalf uur, toen de activisten massaal de A12 op liepen, ondanks waarschuwingen van de politie om de snelweg niet te betreden.
De actie begon rond twaalf uur, toen de activisten massaal de A12 op liepen, ondanks waarschuwingen van de politie om de snelweg niet te betreden. beeld Leonard Walpot

Den Haag

De arrestanten werden met bussen afgevoerd en onder meer in gymzalen ondergebracht. De actie begon rond twaalf uur, toen de activisten massaal de A12 op liepen, ondanks waarschuwingen van de politie om de snelweg niet te betreden. Langs de zijkanten van de weg en boven de tunnel stonden veel toeschouwers die de actievoerders op de weg aanmoedigden en de politie uitjoelden. Zij luisterden niet naar de oproep van de politie om richting het Malieveld te gaan, maar werden daarvoor niet gearresteerd.

Enkele activisten van Christian Climate Action werden gearresteerd. Anderen verlieten op tijd de snelweg of gingen meteen in de ‘supporters-demonstratie’ staan. Zij vierden daar om half twee een ‘actiemaal’: een heilig..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.