Christelijke steun voor snelwegblokkade van de A12 door klimaatactivisten

Nieuws
Bij de klimaatdemonstratie van actiegroep Extinction Rebellion op de A12 in Den Haag zijn zaterdagmiddag honderden mensen gearresteerd. Activisten van de christelijke actiegroep Christian Climate Action deden mee aan de snelwegblokkade.
Petra Noordhuis
zondag 29 januari 2023 om 02:00 aangepast 08:12
 De actie begon rond twaalf uur, toen de activisten massaal de A12 op liepen, ondanks waarschuwingen van de politie om de snelweg niet te betreden.
De actie begon rond twaalf uur, toen de activisten massaal de A12 op liepen, ondanks waarschuwingen van de politie om de snelweg niet te betreden. beeld Leonard Walpot

Den Haag

De arrestanten werden met bussen afgevoerd en onder meer in gymzalen ondergebracht. De actie begon rond twaalf uur, toen de activisten massaal de A12 op liepen, ondanks waarschuwingen van de politie om de snelweg niet te betreden. Langs de zijkanten van de weg en boven de tunnel stonden veel toeschouwers die de actievoerders op de weg aanmoedigden en de politie uitjoelden. Zij luisterden niet naar de oproep van de politie om richting het Malieveld te gaan, maar werden daarvoor niet gearresteerd.

Enkele activisten van Christian Climate Action werden gearresteerd. Anderen verlieten op tijd de snelweg of gingen meteen in de ‘supporters-demonstratie’ staan. Zij vierden daar om half twee een ‘actiemaal’: een heilig..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet neemt plan van toeslagenouders en prinses Laurentien voor snellere schadevergoeding over

Gedupeerden van de toeslagenaffaire kunnen binnenkort aanspraak maken op een nieuwe vorm van schadeafhandeling. Er komt een regeling met vaste normbedragen per type schade.

Afbeelding

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie aan slachtoffers van seksueel misbruik in Suriname

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie en psychische hulp voor seksueel en fysiek misbruik van kinderen die in de periode van 1972 tot 2006 in Suriname onder de hoede waren van de internationale hulporganisatie.

Afbeelding

Op toernooi zagen ze de klap die het einde zou betekenen van een jongen die gewoon zin had om te voetballen

Op een toernooi in Frankfurt was een jeugdteam van DRC uit Durgerdam getuige van geweld op het voetbalveld. 'Dan is het binnen een minuut klaar met het leven van een leeftijdsgenoot.’

Afbeelding

Help, mijn kind heeft overgewicht. Vijf tips van een kinderdiëtist. 'Een afslankdieet helpt niet'

Wat doe je als een kind om de haverklap om snoep vraagt of de hele dag binnen achter een schermpje zit? Vijf tips van een kinderdiëtist om overgewicht bij kinderen tegen te gaan.

Afbeelding

Wat als je ongeneeslijk ziek bent en het einde nadert? 'Ik merk dat sommige huisartsen euthanasie-moe zijn'

Wat is goede zorg voor een ongeneeslijk zieke? Hoe is het voor huisartsen om euthanasie uit te voeren? Zorg-ethicus Stef Groenewoud denkt erover na. 'Absurd dat we zo weinig registreren hoe het levenseinde verloopt.'

Afbeelding

Vrouwen en mannen worden ongelijk behandeld. Maar niet alle Nederlanders zien dit als probleem

Negen van de tien Nederlanders zien dat mannen en vrouwen ongelijk worden behandeld, maar slechts één derde van hen ziet die scheefgroei als serieus probleem.