Micha Nederland sluit zich aan bij blokkade A12. ‘Dit voelt als onrecht waar we tegen op moeten staan’

Nieuws
De arrestatie van een groep klimaatactivisten leidt ertoe dat ook Micha Nederland zaterdag mee demonstreert bij de A12. Niet eerder toonde de christelijke organisatie zich zo activistisch.
Aldwin Geluk
donderdag 26 januari 2023 om 20:56 aangepast 22:36
Directeur Harmen Niemeijer van Micha Nederland.
Directeur Harmen Niemeijer van Micha Nederland. beeld Micha Nederland / Lies Brons

Aanvankelijk hield Micha Nederland zich afzijdig van de geplande blokkade van de snelweg bij Den Haag; een protest tegen fossiele subsidies. De arrestatie, donderdagmorgen, van zes milieuactivisten van Extinction Rebellion, was voor directeur Harmen Niemeijer echter de druppel. ‘We hebben besloten toch mee te doen met de actie, uit solidariteit met de betrokkenen, die zich alleen maar zorgen maken om onze schepping en opkomen voor onze toekomst.’

Micha, een christelijke organisatie die opkomt voor gerechtigheid, sluit zich daarmee aan bij onder meer Amnesty, FNV en Oxfam Novib, die zaterdag allemaal hun directeuren afvaardigen naar de A12 om steun te betuigen aan het protest.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Voortaan betaal je statiegeld op blikjes. Waar moet je vanaf 1 april op letten?

Om de hoeveelheid zwerfafval terug te dringen betaalt de consument vanaf zaterdag 1 april (geen grap) 15 cent statiegeld per blikje. Vijf vragen en antwoorden over het nieuwe systeem.

Afbeelding

Wiersma zinspeelt op einde aan dwingende identiteitsverklaringen op scholen

Onderwijsminister Dennis Wiersma (VVD) vindt het ‘niet wenselijk’ dat scholen toelating van leerlingen afhankelijk maken van het ondertekenen van identiteitsverklaringen.

Afbeelding

Extra geld voor rekenen en lezen 'lost niet alles op'

De onderwijssector is blij dat onderwijsminister Dennis Wiersma geld uittrekt voor het verbeteren van de basisvaardigheden van leerlingen, zoals lezen, schrijven en rekenen. Maar daarmee zijn de problemen nog niet opgelost, benadrukt de branche.

Afbeelding

Lijn na lijn knabbelt Arriva aan de macht van de NS. Nu gaat het voor de hoofdprijs

Met een rechtszaak doet spoorvervoerder Arriva zijn kansrijkste poging om toegang te krijgen tot het hoofdrailnet, waar de NS alleenheerser is. Wie is deze uitdager, die buiten de Randstad al een sterke positie heeft?

Afbeelding

Waarom christelijke vrouwen niet méér werken. 'In reformatorische kring weegt het gezin het zwaarst'

'Overweeg meer te werken', moedigt de overheid vrouwen aan. Gaat die boodschap iets veranderen in christelijk Nederland? 'Ik vraag me echt af of moeders het zien zitten - en of ze er zin in hebben - om meer te werken.'

Afbeelding

Inspectie wil beroepsverbod voor christelijke psycholoog Kees Roest: 'Er is ernstige schade toegebracht'

Patiënten knuffelen, op schoot laten zitten en bovenop ze liggen: volgens psycholoog Kees Roest hoort het bij zijn therapie. De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is er klaar mee en eist een beroepsverbod.