Micha Nederland sluit zich aan bij blokkade A12. ‘Dit voelt als onrecht waar we tegen op moeten staan’

Nieuws
De arrestatie van een groep klimaatactivisten leidt ertoe dat ook Micha Nederland zaterdag mee demonstreert bij de A12. Niet eerder toonde de christelijke organisatie zich zo activistisch.
Aldwin Geluk
donderdag 26 januari 2023 om 20:56 aangepast 22:36
Directeur Harmen Niemeijer van Micha Nederland.
Directeur Harmen Niemeijer van Micha Nederland. beeld Micha Nederland / Lies Brons

Aanvankelijk hield Micha Nederland zich afzijdig van de geplande blokkade van de snelweg bij Den Haag; een protest tegen fossiele subsidies. De arrestatie, donderdagmorgen, van zes milieuactivisten van Extinction Rebellion, was voor directeur Harmen Niemeijer echter de druppel. ‘We hebben besloten toch mee te doen met de actie, uit solidariteit met de betrokkenen, die zich alleen maar zorgen maken om onze schepping en opkomen voor onze toekomst.’

Micha, een christelijke organisatie die opkomt voor gerechtigheid, sluit zich daarmee aan bij onder meer Amnesty, FNV en Oxfam Novib, die zaterdag allemaal hun directeuren afvaardigen naar de A12 om steun te betuigen aan het protest.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet neemt plan van toeslagenouders en prinses Laurentien voor snellere schadevergoeding over

Gedupeerden van de toeslagenaffaire kunnen binnenkort aanspraak maken op een nieuwe vorm van schadeafhandeling. Er komt een regeling met vaste normbedragen per type schade.

Afbeelding

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie aan slachtoffers van seksueel misbruik in Suriname

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie en psychische hulp voor seksueel en fysiek misbruik van kinderen die in de periode van 1972 tot 2006 in Suriname onder de hoede waren van de internationale hulporganisatie.

Afbeelding

Op toernooi zagen ze de klap die het einde zou betekenen van een jongen die gewoon zin had om te voetballen

Op een toernooi in Frankfurt was een jeugdteam van DRC uit Durgerdam getuige van geweld op het voetbalveld. 'Dan is het binnen een minuut klaar met het leven van een leeftijdsgenoot.’

Afbeelding

Help, mijn kind heeft overgewicht. Vijf tips van een kinderdiëtist. 'Een afslankdieet helpt niet'

Wat doe je als een kind om de haverklap om snoep vraagt of de hele dag binnen achter een schermpje zit? Vijf tips van een kinderdiëtist om overgewicht bij kinderen tegen te gaan.

Afbeelding

Wat als je ongeneeslijk ziek bent en het einde nadert? 'Ik merk dat sommige huisartsen euthanasie-moe zijn'

Wat is goede zorg voor een ongeneeslijk zieke? Hoe is het voor huisartsen om euthanasie uit te voeren? Zorg-ethicus Stef Groenewoud denkt erover na. 'Absurd dat we zo weinig registreren hoe het levenseinde verloopt.'

Afbeelding

Vrouwen en mannen worden ongelijk behandeld. Maar niet alle Nederlanders zien dit als probleem

Negen van de tien Nederlanders zien dat mannen en vrouwen ongelijk worden behandeld, maar slechts één derde van hen ziet die scheefgroei als serieus probleem.