Micha Nederland sluit zich aan bij blokkade A12. ‘Dit voelt als onrecht waar we tegen op moeten staan’

Nieuws
De arrestatie van een groep klimaatactivisten leidt ertoe dat ook Micha Nederland zaterdag mee demonstreert bij de A12. Niet eerder toonde de christelijke organisatie zich zo activistisch.
Aldwin Geluk
donderdag 26 januari 2023 om 20:56 aangepast 22:36
Directeur Harmen Niemeijer van Micha Nederland.
Directeur Harmen Niemeijer van Micha Nederland. beeld Micha Nederland / Lies Brons

Aanvankelijk hield Micha Nederland zich afzijdig van de geplande blokkade van de snelweg bij Den Haag; een protest tegen fossiele subsidies. De arrestatie, donderdagmorgen, van zes milieuactivisten van Extinction Rebellion, was voor directeur Harmen Niemeijer echter de druppel. ‘We hebben besloten toch mee te doen met de actie, uit solidariteit met de betrokkenen, die zich alleen maar zorgen maken om onze schepping en opkomen voor onze toekomst.’

Micha, een christelijke organisatie die opkomt voor gerechtigheid, sluit zich daarmee aan bij onder meer Amnesty, FNV en Oxfam Novib, die zaterdag allemaal hun directeuren afvaardigen naar de A12 om steun te betuigen aan het protest.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.