Woede om opgepakte klimaatactivisten. ‘Ik heb m’n baas ingelicht dat ik kan worden gearresteerd’

Nieuws
In aanloop naar de demonstratie van zaterdag op de A12 zijn donderdag zes klimaatactivisten aangehouden. Zij worden verdacht van opruiing. Maar volgens de actiegroep willen de autoriteiten de blokkade ‘de kop indrukken’.
Aliene Boele
donderdag 26 januari 2023 om 16:36 aangepast 27 januari 2023 06:04
Zaterdag is het voor Rozemarijn van 't Einde niet de eerste keer dat ze een weg zal blokkeren om aandacht te vragen voor het klimaat.
Zaterdag is het voor Rozemarijn van 't Einde niet de eerste keer dat ze een weg zal blokkeren om aandacht te vragen voor het klimaat. anp / Bram Petraeus

Amersfoort

Woedend zijn de klimaatactivisten van Extinction Rebellion. In aanloop naar de demonstratie van zaterdag op de A12 zijn zes leden donderdag aangehouden op verdenking van opruiing. De actiegroep noemt de arrestaties ‘een poging de blokkade de kop in te drukken’.

Extinction Rebellion kondigde in december aan eind januari de A12 te blokkeren, ter hoogte van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de tijdelijke Tweede Kamer. Met de blokkade willen de demonstranten hun eis fossiele subsidies te stoppen kracht bij zetten.

De zes opgepakte klimaatactivisten zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie meldt dat zij de komende negentig dagen niet op de Utrechtsebaan (A12) mogen komen.

GroenLinks-Tweede Kam..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.