Helft van de bellers De Luisterlijn krijgt geen gehoor, hoe kan dat?

Nieuws
Stichting de Luisterlijn ontving afgelopen jaar een recordaantal van ruim 611.000 aan oproepen voor een goed gesprek. In bijna de helft van de gevallen kwam er geen contact tot stand, hoe kan dat?
Judith de Ruiter
donderdag 19 januari 2023 om 19:51
De Luisterlijn biedt een luisterend oor voor steun of troost in moeilijke situaties, of voor wie 'gewoon' even wil praten.
De Luisterlijn biedt een luisterend oor voor steun of troost in moeilijke situaties, of voor wie 'gewoon' even wil praten. beeld ND

Dag en nacht zijn de circa dertienhonderd vrijwilligers van stichting de Luisterlijn beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek met iemand die daar behoefte aan heeft. Maar afgelopen jaar liep het aantal verzoeken ze over de schoenen: van de 611.658 oproepen konden ze er slechts ruim 330.000 beantwoorden, blijkt uit voorlopige cijfers. ‘We hebben een groot tekort van driehonderd vrijwilligers’, verklaart woordvoerder Bonnie van ‘t Foort van de Luisterlijn. Daarnaast wacht niet elke beller tot er een vrijwilliger beschikbaar is. 

Bij de stichting balen ze van het tekort aan mankracht. ‘Ik weet hoe fijn de mensen het vinden als er naar je verhaal geluisterd kan worden,’ zegt de woordvoerder. ‘Ze zoeken contact voor erkenning, troo..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De VerradersRTL 4, 20.00-21.35 uur

Afbeelding

Onderwijsminister geeft toe dat hij verkeerde indruk heeft gewekt van Gomarus College

Onderwijsminister Dennis Wiersma wekte deze week onbedoeld de indruk dat het gereformeerde Gomarus College homoseksualiteit afwijst, zo geeft hij nu zelf toe.

Afbeelding

Regering wil antisemitisme bestrijden, maar komt nog niet met meer geld over de boeg

Het kabinet steunt vrijwel alle voorstellen die VVD en ChristenUnie doen om antisemitisme te bestrijden, maar moet nog besluiten of er ook meer geld naar de Nationaal Coördinator Antisemitisme Bestrijding gaat.

Afbeelding

Psychiaters: spijt van omgang met lhbt+-personen. 'We hopen dat het mensen kan helpen bij het verwerken van trauma's'

Nederlandse psychiaters hebben spijt van de manier waarop de beroepsgroep vroeger omging met lhbt+-personen. Zij werden tot ver in de vorige eeuw psychisch ziek verklaard en ondergingen gruwelijke 'behandelingen' zoals castratie.

Afbeelding

Minister wijst Kamerleden niet terecht na politieke inbraakpoging bij de verkeerde Gomarus-school

Linkse Kamerleden verwarren het Gomarus College in Groningen met de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. En onderwijsminister Wiersma legt het niet uit wat het verschil is tussen twee christelijke schoolrichtingen.

Afbeelding

Je kind corrigeren met een tik? 'In de Bijbel staat: 'Wie zijn kind liefheeft, kastijdt het''

Het is voor veel ouders een dagelijkse strijd: een kind dat niet wil luisteren en ‘doet waar het zin in heeft.’ Volgens sommigen is een corrigerende tik dan een prima opvoedmethode, anderen vinden het kindermishandeling.