De budgetcoach op bezoek. ‘Ik was pissig dat ze in een BMW cabrio kwam aanrijden’

Interview
Vanwege hun betalingsachterstand kregen Dorien Luijten (41) en Erwin Konijnenburg (56) een budgetcoach van de hypotheekverstrekker. ‘We hadden geen idee hoe we het konden oplossen. Het beeld was zwart.’
Eduard Sloot
woensdag 18 januari 2023 om 12:26 aangepast 20 januari 2023 14:21
Bijna 1700 euro is de achterstand op de hypotheek voor hun woning als Obvion belt met de vraag hoe Dorien en Erwin dat gaan oplossen.
Bijna 1700 euro is de achterstand op de hypotheek voor hun woning als Obvion belt met de vraag hoe Dorien en Erwin dat gaan oplossen. beeld Jeroen Jumelet

Zoetermeer

Wanneer ze half augustus met hun gezin en oma de verjaardag van zoontje Sepp vieren in het Dinopark in Gouda - een verjaardagscadeau van oma - gaat opeens de telefoon van Dorien Luijten (41). Ze herkent het nummer niet. Het blijkt de hypotheekverstrekker te zijn, waar Dorien en Erwin een betalingsachterstand hebben.

Opeens zit Dorien weer middenin hun geldzorgen. ‘Ik was heel verdrietig, want ik wist niet meer waar de hypotheek vandaan moest komen’, vertelt ze thuis in Zoetermeer. De enige extra’s die we ons veroorloven zijn onze abonnementen op Netflix, Videoland en Disney+.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De levers van veel Nederlanders zijn te vet en dat is niet altijd zonder gevaar. Hoe kun je dit voorkomen?

1 op de 3 Nederlanders heeft een te vette lever, maar veel mensen merken daar niet veel van. Toch is het belangrijk erop te letten en ellende is relatief simpel te voorkomen, zegt onderzoeker Laurens van Kleef.

Afbeelding

Protestdag eindigt met 'actiemaal' in de arrestantenbus. 'Wij zijn geweldloos, wat zijn jullie?'

De activisten van Christian Climate Action hebben zaterdag tijdens de blokkade op de A12 in Den Haag het ‘actiemaal’ gevierd, sommigen in de arrestantenbus.

Afbeelding

Verjaardagsbox is uitkomst voor gezin in financiële nood. 'Mijn kind was heel happy met wat ze kreeg'

De verjaardag van een kind kan ouders met financiële problemen veel stress geven. Stichting Jarige Job deelt daarom verjaardagsboxen uit aan gezinnen in armoede, sinds kort ook voor tieners.

Afbeelding

Een jubelton voor alle 25-jarigen: hoe Sander Schimmelpenninck verder de kansenongelijkheid wil bestrijden

Meer belastingen op vermogens en erfenissen, een jubelton voor elke 25-jarige en een maatschappelijke diensttijd: in zijn pamflet zoekt journalist Sander Schimmelpenninck oplossingen voor de kansenongelijkheid in Nederland.

Afbeelding

Zorgakkoord moet de gesprekken in de spreekkamer veranderen: wat voegt een behandeling toe?

Na lang onderhandelen hebben alle denkbare organisaties in de zorg zich dan toch geschaard achter het Integraal Zorgakkoord van minister Kuipers. Als laatste deze week, tegenstribbelend, ook de huisartsenvereniging LHV.

Afbeelding

Schaken groeit razendsnel in Nederland: 'Vroeger was schaken iets voor nerds'

Schaken is zo razend populair dat de servers van 's werelds grootste schaaksite chess.com het niet langer aan konden. Toen in december vorig jaar op één dag 250.000 nieuwe schakers zich aanmeldden, crashte de boel.