Negatieve coronatest nodig na reis uit China

Nieuws
Reizigers die vanuit China naar Nederland komen, hebben vanaf aanstaande dinsdag een negatieve coronatest nodig. Daartoe heeft minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) besloten, nadat andere Europese lidstaten al soortgelijke maatregelen hadden genomen.
anp
zaterdag 7 januari 2023 om 03:22
Reizigers uit China op Schiphol.
Reizigers uit China op Schiphol. beeld anp / Robin van Lonkhuijsen

Den Haag

Verder geldt het dringende advies om een medisch mondkapje te dragen op vluchten van en naar China en wordt er meer getest op het rioolwater bij Schiphol. Eerder werden al zelftests aangeboden op Schiphol. China kampt met een grote coviduitbraak.

Kuipers had de Eerste Kamer gevraagd terug te komen van reces, zodat de senaat met spoed een wet zou kunnen behandelen, waardoor de minister dergelijke maatregelen kon nemen. Maar de Eerste Kamer vond unaniem dat Kuipers de senaat onder druk zette en dat een versnelde behandeling niet aan de orde kan zijn. Kuipers schrijft in een Kamerbrief dat hij nu, mede namens justitieminister Dilan Yeşilgöz, de veiligheidsregio Kennemerland gaat vragen om de maatregelen te nemen. Daarvoor is al wel r..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bij spouwmuurisolatie worden vleermuizen vergeten. 'Wij zijn als mensen verantwoordelijk voor hen'

De Nederlandse overheid wil dat in 2030 ruim twee miljoen oudere huizen extra worden geïsoleerd door de spouwmuren vol te spuiten met isolatieschuim of -parels. Vleermuizen zijn daar de dupe van.

Afbeelding

Het is al weken droog in Nederland en regen is nog lang niet in aantocht: 'Dit is niet normaal'

Na een uitzonderlijk nat voorjaar regent het nu al een paar weken amper in Nederland. Ook komende week wordt nauwelijks neerslag verwacht. Wat betekent dit? En moeten we ons al zorgen maken over droogteproblemen?

Afbeelding

Meer hogere inkomens bij schuldhulpverlening: 'Verontrustend dat mensen onvoldoende buffer hebben'

Nederlanders die zich voor hulp melden bij de schuldhulpverlening hebben steeds vaker een modaal of bovenmodaal inkomen. Zij vielen bij de coronasteun van de overheid 'tussen wal en schip'.

Afbeelding

Steeds meer nadruk op beleving lijden van patiënt bij euthanasieverzoek

Hoe een patiënt persoonlijk lijden ervaart, krijgt steeds meer nadruk bij de beoordeling van een verzoek tot levensbeëindiging. Zo krijgen patiënten meer invloed, ontdekten onderzoekers.

Afbeelding

Jagen op de Veluwe mag doorgaan ondanks aanwezigheid van de wolf. Wanneer is sprake van overlast?

Het afschieten van wilde hoefdieren op de Veluwe hoeft niet te stoppen, omdat de wolf in het gebied is gekomen. Hebben de Europees beschermde wolven op de Veluwe last van jagers die het niet op hen, maar op andere dieren hebben voorzien?

Afbeelding

De koers die Gerrit Hiemstra nu inslaat, onderstreept zijn vastberadenheid: er moet iets veranderen

Gerrit Hiemstra stopt als weerman bij het NOS Journaal en gaat zich richten op het terugdringen van CO2-uitstoot. 'Tot nu toe heb ik vooral veel gesproken over klimaatverandering, nu wil ik er ook echt iets aan gaan doen.'