Christelijke lerarenopleidingen zijn bezorgd over de aanpak van het lerarentekort

Nieuws
Drie hbo-instellingen waar christelijke leerkrachten worden opgeleid, CHE, Viaa en Driestar Educatief, zijn bezorgd over de aanpak van het lerarentekort. Ze willen niet dat op christelijke scholen docenten met een andere levensovertuiging voor de klas komen te staan.
Petra Noordhuis
woensdag 14 december 2022 om 21:13
Christelijke scholen willen niet dat leerkrachten met een andere levensovertuiging voor de klas staan.
Christelijke scholen willen niet dat leerkrachten met een andere levensovertuiging voor de klas staan. beeld anp / Rob Engelaar

Ze uiten hun zorgen in een brief aan de Tweede Kamerleden van ChristenUnie, CDA en SGP. Donderdag vergaderen de parlementariërs over leraren en de lerarenopleidingen. De bewindspersonen van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap en de sectorraden van het onderwijs hebben een voorstel gedaan voor het aanpakken van het lerarentekort. Onderdeel van de plannen is de vorming van regionale verbanden van basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, vakbonden en lerarenopleidingen. In die regionale verbanden moeten bindende afspraken worden gemaakt over het verdelen van de schaarse leraren. De christelijke lerarenopleidingen zien hierin een bedreiging voor het levensbeschouwelijk onderwijs in Nederland. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Reeën en herten zijn de grootste houtrovers: 'Zaailingen van bestaande bomen krijgen nauwelijks kans'

Houtroof uit de natuur is van alle tijden en geen trend vanwege de hoge energieprijzen. Maar de Nederlandse bossen worden wel ‘gesloopt’. Daders zijn reeën en herten.

Afbeelding

Het debuut van prinses Amalia op de Caribische eilanden markeert ook de 'verandering in denken'

Een grote koninklijke delegatie, voor het eerst met prinses Amalia, reist de komende twee weken door het Caribische deel van Nederland. Bovenal markeert het bezoek de omslag in het denken over het slavernijverleden.

Afbeelding

Staatssecretaris Eric van der Burg: 'Een nieuwe asielcrisis? Daar zitten we al in'

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) sprak donderdag met zijn Europese collega’s over de asielcrisis. ‘Het is lang geleden dat de regeringsleiders zich hierover hebben gebogen.’

Afbeelding

Inchecken met je bankpas: hoe werkt het en is dit het einde van de OV-chipkaart? Vier vragen

Vanaf dinsdag kunnen treinreizigers bij de NS ook inchecken met hun bankpas, creditcard of mobiele telefoon. Vanaf eind maart moet dit in het hele Nederlandse openbaar vervoer mogelijk zijn. Wat verandert er en kunnen reizigers hun OV-chipkaart nu weggooien?

Afbeelding

Woede om opgepakte klimaatactivisten. 'Ik heb m'n baas ingelicht dat ik kan worden gearresteerd'

In aanloop naar de demonstratie van zaterdag op de A12 zijn donderdag zes klimaatactivisten aangehouden. Zij worden verdacht van opruiing. Maar volgens de actiegroep willen de autoriteiten de blokkade 'de kop indrukken'.

Afbeelding

Axel en Mariëlle zijn klimaatactivist én christen: 'Ik denk niet dat mijn kinderen mijn leeftijd halen'

Ze blokkeren zaterdag de snelweg A12 in het centrum van Den Haag en hielden onlangs een gebedsviering op Schiphol. Wat drijft christelijke klimaatactivisten? Het verhaal van Axel en Mariëlle.