Christelijke lerarenopleidingen zijn bezorgd over de aanpak van het lerarentekort

Nieuws
Drie hbo-instellingen waar christelijke leerkrachten worden opgeleid, CHE, Viaa en Driestar Educatief, zijn bezorgd over de aanpak van het lerarentekort. Ze willen niet dat op christelijke scholen docenten met een andere levensovertuiging voor de klas komen te staan.
Petra Noordhuis
woensdag 14 december 2022 om 21:13
Christelijke scholen willen niet dat leerkrachten met een andere levensovertuiging voor de klas staan.
Christelijke scholen willen niet dat leerkrachten met een andere levensovertuiging voor de klas staan. beeld anp / Rob Engelaar

Ze uiten hun zorgen in een brief aan de Tweede Kamerleden van ChristenUnie, CDA en SGP. Donderdag vergaderen de parlementariërs over leraren en de lerarenopleidingen. De bewindspersonen van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap en de sectorraden van het onderwijs hebben een voorstel gedaan voor het aanpakken van het lerarentekort. Onderdeel van de plannen is de vorming van regionale verbanden van basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, vakbonden en lerarenopleidingen. In die regionale verbanden moeten bindende afspraken worden gemaakt over het verdelen van de schaarse leraren. De christelijke lerarenopleidingen zien hierin een bedreiging voor het levensbeschouwelijk onderwijs in Nederland. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Help, mijn kind heeft overgewicht. Vijf tips van een kinderdiëtist. 'Een afslankdieet helpt niet'

Wat doe je als een kind om de haverklap om snoep vraagt of de hele dag binnen achter een schermpje zit? Vijf tips van een kinderdiëtist om overgewicht bij kinderen tegen te gaan.

Afbeelding

Wat als je ongeneeslijk ziek bent en het einde nadert? 'Ik merk dat sommige huisartsen euthanasie-moe zijn'

Wat is goede zorg voor een ongeneeslijk zieke? Hoe is het voor huisartsen om euthanasie uit te voeren? Zorg-ethicus Stef Groenewoud denkt erover na. 'Absurd dat we zo weinig registreren hoe het levenseinde verloopt.'

Afbeelding

Vrouwen en mannen worden ongelijk behandeld. Maar niet alle Nederlanders zien dit als probleem

Negen van de tien Nederlanders zien dat mannen en vrouwen ongelijk worden behandeld, maar slechts één derde van hen ziet die scheefgroei als serieus probleem.

Afbeelding

Met de VVD het bos in: 'Prachtig toch? En hier valt nog geld mee te verdienen ook'

De VVD heeft zich lang verzet, maar onder druk van rechterlijke uitspraken zien de liberalen nu ook de noodzaak in van natuurbehoud. ‘Ik wil vooral vooruit kijken.’

Afbeelding

Last van klimaatangst? Met deze tips blijf je mentaal gezond. 'Iets doen helpt, hoe klein ook'

De klimaatcrisis is een wereldwijd probleem, waar je weinig invloed op hebt. Een sterk recept voor angstige en zelfs depressieve gevoelens, weten klimaatpsychologen. Zes tips om mentaal gezond te blijven.

Afbeelding

Bij spouwmuurisolatie worden vleermuizen vergeten. 'Wij zijn als mensen verantwoordelijk voor hen'

De Nederlandse overheid wil dat in 2030 ruim twee miljoen oudere huizen extra worden geïsoleerd door de spouwmuren vol te spuiten met isolatieschuim of -parels. Vleermuizen zijn daar de dupe van.