Frans ziekenhuis schrapt ingrepen na cyberaanval

Nieuws
Een ziekenhuisgroep in Versailles, in de buurt van Parijs, heeft operaties moeten afblazen en patiënten overgeplaatst nadat het afgelopen weekend werd getroffen door een cyberaanval, meldt het Franse ministerie van Volksgezondheid.
anp
maandag 5 december 2022 om 18:17
Cybercrime komt steeds vaker voor.
Cybercrime komt steeds vaker voor. beeld anp / Hollandse Hoogte / Jeffrey Groeneweg

Versailles

Zes patiënten, drie van de intensive care en drie van de neonatale afdeling, zijn sinds zaterdagavond overgebracht naar andere instellingen, zei minister van Volksgezondheid François Braun tijdens zijn bezoek aan het ziekenhuis op zondagavond. Anderen zouden kunnen volgen, voegde hij toe.

Het Andre-Mignot-ziekenhuis, het Richaud-ziekenhuis en bejaardentehuis DEspagne zijn het slachtoffer geworden van hackers, zei het management. De directie doet naar eigen zeggen al het mogelijke om de inloopdiensten en consultaties door te laten gaan.

De cyberaanval heeft geleid tot een ‘totale reorganisatie van het ziekenhuis’, aldus de minister. Hoewel apparaten nog werkten op de intensive care, waren er meer mensen nodig om naar de schermen t..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Boegeroep op de trappen van Tivoli. 'Studieschuld is geen verantwoordelijkheid, maar pech'

Tientallen studenten woonden maandag een bijzondere rechtszaak bij: ‘De berechting van de pechstudent’. Een ludiek theaterstuk met een serieuze boodschap: het is oneerlijk dat een miljoen studenten geen basisbeurs kreeg.

Afbeelding

Deze katholieke stichting zit achter de omstreden petitie tegen schrijver Pim Lammers

De mannen van de conservatief-katholieke stichting Civitas Christiana gaan hartstochtelijk de strijd aan met abortus, asielbeleid en klimaatactivisme. ‘Dat linkse mensen ons zo haten zien wij als een goed teken.’

Afbeelding

Prins Bernhard, redder in het watersnoodgebied waar hij soms kordaat moest optreden

In februari 1953 maakte prins Bernhard vele vluchten boven het watersnoodgebied. Hier en daar haalde hij een drenkeling van het dak of zette hij een burgemeester opzij. ‘Ik heb gedaan wat ik moest doen’, zei hij later.

Afbeelding

Op de Caribische eilanden is het de hoogste tijd om de 'misdaad tegen de menselijkheid' onder ogen te zien

Kroonprinses Amalia en haar ouders zijn op de helft van de kennismakingsreis naar de Caribische delen van het Koninkrijk. De eilanden vragen aandacht voor het koloniaal verleden. Het stilzwijgen is daarmee verbroken.

Afbeelding

Raad van State: spreidingswet is te ingewikkeld en moet worden aangepast

De spreidingswet is 'onnodig complex' en 'roept dringende vragen op' over de uitvoerbaarheid. Dat zegt de Raad van State in zijn advies over het wetsvoorstel.

Afbeelding

Reisbranche boos over ultimatum Schiphol

Reisorganisaties zijn boos dat er volgens Schiphol-topman Ruud Sondag in de drukke meivakantie en zomer mogelijk toch weer beperkingen nodig zijn voor het aantal reizigers.