Verpleegkundigen die ín het verpleeghuis wonen: ‘Bij woonstichtingen kom ik nergens voor in aanmerking’

Reportage
Aan betaalbare woningen en verplegingspersoneel is een tekort. Ouderenzorgorganisatie Warande wil in Zeist die problemen oplossen met een goedkope kamer voor verpleegkundigen, in het verpleeghuis. ‘Met muziek luisteren moet ik nu een beetje rekening houden met mijn onderburen.’
Wies de Gruijter / vk
vrijdag 2 december 2022 om 12:42
Pascal Boonstra richt in verpleeghuis Heerewegen in Zeist zijn slaapkamer in.
Pascal Boonstra richt in verpleeghuis Heerewegen in Zeist zijn slaapkamer in. beeld Marcel van den Bergh

Zeist

Op het eerste gezicht lijkt het nieuwe onderkomen van leerlingverpleegkundige Pascal Boonstra (22) niet af te wijken van een normaal studentenhuis. Er staat een bed, een bank, een kledingrek, twee professionele studiospeakers en in de vensterbank ligt een geopende zak chips.

Een kijkje in de badkamer doet anders vermoeden: in de douchecabine hangt een opklapbaar stoeltje, en de gaten in de tegels aan weerszijden van de wc herinneren aan de toiletbeugels die Boonstra gisteren van de muur heeft geschroefd. De besteklades in de gemeenschappelijke keuken verderop in de gang zijn met veiligheidshaakjes afgesloten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.