CHE en Driestar gaan samen met middelbare scholen docenten opleiden

Nieuws
In 2030 moet iedereen die docent wil worden op de middelbare school het vak voor een groot deel op die school zelf leren. Twee christelijke hogescholen gaan daarom nu al met tien scholen uit het voortgezet onderwijs samenwerken bij het opleiden van docenten.
Rick Moeliker
vrijdag 2 december 2022 om 02:01 aangepast 09:02
CHE en Driestar willen geen concurrenten van elkaar zijn bij het opleiden van docenten voor de middelbare school.
CHE en Driestar willen geen concurrenten van elkaar zijn bij het opleiden van docenten voor de middelbare school. beeld anp / Sander Koning

Gouda - Ede

Het gaat om Driestar Hogeschool uit Gouda, waar studenten nu uit zeven vakken kunnen kiezen, en de Christelijke Hogeschool Ede, waar studenten alleen voor godsdienst kunnen kiezen. Samen met acht (christelijke) middelbare scholen beginnen ze na de zomervakantie met de Christelijke Opleidingsschool (COS). Donderdag werd bekend dat ze hiervoor financiële steun krijgen van het ministerie van Onderwijs. 

Klaas Tippe, manager van de lerarenopleidingen van Driestar, is blij met deze constructie. ‘We hebben als scholen allemaal hetzelfde doel, docenten opleiden voor het christelijk onderwijs. Dan kun je beter samenwerken dan elkaar beconcurreren.’ Studenten schrijven zich straks wel in voor Driestar of CHE, maar kunnen dan d..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nieuwe richtlijn jeugdbescherming: wees terughoudend met uithuisplaatsingen en plaats kinderen sneller terug

Jeugdbeschermers moeten terughoudender zijn met het uit huis plaatsen van kinderen en vervolgens alles doen om die kinderen weer zo snel mogelijk thuis te laten wonen. Dat stelt de aangepaste richtlijn over uithuisplaatsingen.

Afbeelding

Reeën en herten zijn de grootste houtrovers: 'Zaailingen van bestaande bomen krijgen nauwelijks kans'

Houtroof uit de natuur is van alle tijden en geen trend vanwege de hoge energieprijzen. Maar de Nederlandse bossen worden wel ‘gesloopt’. Daders zijn reeën en herten.

Afbeelding

Het debuut van prinses Amalia op de Caribische eilanden markeert ook de 'verandering in denken'

Een grote koninklijke delegatie, voor het eerst met prinses Amalia, reist de komende twee weken door het Caribische deel van Nederland. Bovenal markeert het bezoek de omslag in het denken over het slavernijverleden.

Afbeelding

Staatssecretaris Eric van der Burg: 'Een nieuwe asielcrisis? Daar zitten we al in'

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) sprak donderdag met zijn Europese collega’s over de asielcrisis. ‘Het is lang geleden dat de regeringsleiders zich hierover hebben gebogen.’

Afbeelding

Micha Nederland sluit zich aan bij blokkade A12. 'Dit voelt als onrecht waar we tegen op moeten staan'

De arrestatie van zes klimaatactivisten leidt ertoe dat ook Micha Nederland zaterdag mee demonstreert bij de A12. Niet eerder toonde de christelijke organisatie zich zo activistisch. 'We kunnen nu niet stil blijven.'

Afbeelding

Inchecken met je bankpas: hoe werkt het en is dit het einde van de OV-chipkaart? Vier vragen

Vanaf dinsdag kunnen treinreizigers bij de NS ook inchecken met hun bankpas, creditcard of mobiele telefoon. Vanaf eind maart moet dit in het hele Nederlandse openbaar vervoer mogelijk zijn. Wat verandert er en kunnen reizigers hun OV-chipkaart nu weggooien?