Twintig miljoen extra beschikbaar om het openbaar vervoer toegankelijk te maken voor mensen met beperking

Nieuws
Er komt 20 miljoen extra beschikbaar om het openbaar vervoer toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.
Ilse Brandemann
woensdag 30 november 2022 om 13:21 aangepast 17:51
Voor chronisch zieken en mensen met een verstandelijke beperking is het al lastig om met de trein te reizen, omdat zij vaak hulp nodig hebben met het in- en uitstappen. Maar door het huidige personeelstekort in de treinen wordt het reizen voor hen nu nog moeilijker
Voor chronisch zieken en mensen met een verstandelijke beperking is het al lastig om met de trein te reizen, omdat zij vaak hulp nodig hebben met het in- en uitstappen. Maar door het huidige personeelstekort in de treinen wordt het reizen voor hen nu nog moeilijker anp/ Laurens van Putten

Den Haag 

In de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wordt nu 10 miljoen euro gereserveerd om het openbaar vervoer toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Dat is niet genoeg, vinden Kamerleden Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) en Lisa van Ginneken (D66). Het voorstel wordt gesteund door coalitiepartijen VVD en CDA en haalt dus een meerderheid in de Tweede Kamer. Van der Graaf pleit al jaren voor toegankelijk openbaar vervoer. ‘In dit land moet iedereen mee kunnen doen. Het is belangrijk dat mensen zelfstandig met het openbaar vervoer kunnen reizen, ook als ze een beperking hebben.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet trekt hulp aan probleemgezinnen strak: één gezin, één hulpplan, één regisseur

Gezinnen die kampen met een reeks problemen moeten door hun gemeenten worden geholpen met één alomvattend hulpplan, gecoördineerd door één regisseur.

Afbeelding

'Fakkeldrager' op lijst van Jezus Leeft! 'We zoeken mensen die geen water bij de wijn doen'

Op de kandidatenlijst van de partij Jezus Leeft! in Noord-Holland staat maar één persoon: Max van den Berg (30). De Amsterdammer stond vorig jaar met een brandende fakkel voor het huis van minister Sigrid Kaag.

Afbeelding

Die 17,5 miljard 'fossiele subsidie' gaat ook naar de kerk, de dieselrijder en paprika-gebruiker

Klimaatactivisten protesteren tegen de Nederlandse subsidie van 17,5 miljard voor de ‘fossiele industrie’. Die miljarden bestaan vooral uit belastingvoordeel: voor grote bedrijven, maar ook kleinere gebruikers.

Afbeelding

Het dorpje Capelle was een hechte gemeenschap, tot het verdween tijdens de Februariramp

Hoe het dorpje Capelle op 1 februari 1953 werd verzwolgen door het water, enkele uren nadat het jongste watersnoodslachtoffer er ter wereld gekomen was.

Afbeelding

Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale tijd aan op Aruba. De planning van het begin van de dag staat vol officiële ontmoetingen.

Afbeelding

Met eigen ogen zien Amalia en koningspaar stuk slavernijverleden

Prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zaterdag met eigen ogen iets van het slavernijverleden van Bonaire gezien.