Prijs van duurzame woningen schiet omhoog, blijkt uit cijfers van het Kadaster

Nieuws
Huizenkopers vechten om de meest duurzame woningen. De verkoop van minder energiezuinige huizen blijft juist achter. Dat blijkt uit onderzoek van het Kadaster, het instituut dat de eigendom van woningen vastlegt.
Marc van den Eerenbeemt / vk
woensdag 30 november 2022 om 09:15
Het verschil in prijsontwikkeling lijkt een rechtstreeks gevolg van de gestegen energiekosten.
Het verschil in prijsontwikkeling lijkt een rechtstreeks gevolg van de gestegen energiekosten. beeld Getty Images

De prijzen van woningen met de beste energielabels zijn tot eind september in een jaar tijd sneller gestegen dan die van minder zuinige huizen. Duurzamere woningen brachten ruim 10 procent meer op dan een jaar eerder. Dat zijn huizen met energielabel A, B of C. Voor minder zuinige woningen was de toename minder aanzienlijk. De prijsstijging van woningen met een E- en F-label was circa 6,5 procent. Van de minst zuinige woningen (G) was de toename minder dan 4 procent.

Het verschil in prijsontwikkeling lijkt een rechtstreeks gevolg van de gestegen energiekosten. Eind september 2021 waren oudere woningen (van voor 1940) nog de koplopers op de huizenmarkt, met een prijsstijging van bij..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Boegeroep op de trappen van Tivoli. 'Studieschuld is geen verantwoordelijkheid, maar pech'

Tientallen studenten woonden maandag een bijzondere rechtszaak bij: ‘De berechting van de pechstudent’. Een ludiek theaterstuk met een serieuze boodschap: het is oneerlijk dat een miljoen studenten geen basisbeurs kreeg.

Afbeelding

Prins Bernhard, redder in het watersnoodgebied waar hij soms kordaat moest optreden

In februari 1953 maakte prins Bernhard vele vluchten boven het watersnoodgebied. Hier en daar haalde hij een drenkeling van het dak of zette hij een burgemeester opzij. ‘Ik heb gedaan wat ik moest doen’, zei hij later.

Afbeelding

Op de Caribische eilanden is het de hoogste tijd om de 'misdaad tegen de menselijkheid' onder ogen te zien

Kroonprinses Amalia en haar ouders zijn op de helft van de kennismakingsreis naar de Caribische delen van het Koninkrijk. De eilanden vragen aandacht voor het koloniaal verleden. Het stilzwijgen is daarmee verbroken.

Afbeelding

Raad van State: spreidingswet is te ingewikkeld en moet worden aangepast

De spreidingswet is 'onnodig complex' en 'roept dringende vragen op' over de uitvoerbaarheid. Dat zegt de Raad van State in zijn advies over het wetsvoorstel.

Afbeelding

Reisbranche boos over ultimatum Schiphol

Reisorganisaties zijn boos dat er volgens Schiphol-topman Ruud Sondag in de drukke meivakantie en zomer mogelijk toch weer beperkingen nodig zijn voor het aantal reizigers.

Afbeelding

Baas OM verdedigt preventieve arrestaties

De hoogste baas van het Openbaar Ministerie (OM), Gerrit van der Burg, vindt dat 'protesten steeds grimmiger worden' en verdedigt in een interview met NRC de preventieve aanhoudingen van klimaatactivisten, nu ruim een week geleden.