Jongeren wandelden zich suf tijdens corona. Maar hoe blij worden ze nu nog van de geur van nat gras?

Achtergrond
Ontspannen luisteren naar kwetterende vogels en de geur van nat gras intens opsnuiven tijdens een wandeling. Tijdens de coronapandemie ontdekte Nederland massaal het wandelen en dat gold ook voor jongeren tot 30 jaar. Bleef hun enthousiasme?
Hans-Lukas Zuurman
dinsdag 29 november 2022 om 21:17 aangepast 08:45
70 procent van de jongeren wandelde tijdens de coronacrisis méér dan daarvoor
70 procent van de jongeren wandelde tijdens de coronacrisis méér dan daarvoor beeld anp / Ruud Morijn

Amersfoort

Nederlanders wandelden er lustig op los tijdens de coronacrisis. Een frisse neus halen in het bos bracht immers vrijheid van alle opgelegde coronamaatregelen. En, wat kon je ook anders doen? Wie herinnert zich nog de populaire Ommetje-app van de Hersenstichting, waarin bijgehouden werd wie van je vrienden of collega’s de langste wandeltrip maakte? Ook jongeren tot 30 jaar – een groep van bijna 3,1 miljoen mensen – ontdekten in de crisistijd het plezier van de benenwagen. 

70 procent wandelde tijdens de coronacrisis méér dan daarvoor, blijkt uit het dinsdag verschenen Trendrapport jongeren en wandelen van stichting Wandelnet en de ANWB. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Boegeroep op de trappen van Tivoli. 'Studieschuld is geen verantwoordelijkheid, maar pech'

Tientallen studenten woonden maandag een bijzondere rechtszaak bij: ‘De berechting van de pechstudent’. Een ludiek theaterstuk met een serieuze boodschap: het is oneerlijk dat een miljoen studenten geen basisbeurs kreeg.

Afbeelding

Prins Bernhard, redder in het watersnoodgebied waar hij soms kordaat moest optreden

In februari 1953 maakte prins Bernhard vele vluchten boven het watersnoodgebied. Hier en daar haalde hij een drenkeling van het dak of zette hij een burgemeester opzij. ‘Ik heb gedaan wat ik moest doen’, zei hij later.

Afbeelding

Op de Caribische eilanden is het de hoogste tijd om de 'misdaad tegen de menselijkheid' onder ogen te zien

Kroonprinses Amalia en haar ouders zijn op de helft van de kennismakingsreis naar de Caribische delen van het Koninkrijk. De eilanden vragen aandacht voor het koloniaal verleden. Het stilzwijgen is daarmee verbroken.

Afbeelding

Raad van State: spreidingswet is te ingewikkeld en moet worden aangepast

De spreidingswet is 'onnodig complex' en 'roept dringende vragen op' over de uitvoerbaarheid. Dat zegt de Raad van State in zijn advies over het wetsvoorstel.

Afbeelding

Reisbranche boos over ultimatum Schiphol

Reisorganisaties zijn boos dat er volgens Schiphol-topman Ruud Sondag in de drukke meivakantie en zomer mogelijk toch weer beperkingen nodig zijn voor het aantal reizigers.

Afbeelding

Baas OM verdedigt preventieve arrestaties

De hoogste baas van het Openbaar Ministerie (OM), Gerrit van der Burg, vindt dat 'protesten steeds grimmiger worden' en verdedigt in een interview met NRC de preventieve aanhoudingen van klimaatactivisten, nu ruim een week geleden.