Onderzoek naar politieverslag over kopstoot-incident. Er is ‘doelbewust’ informatie achtergehouden

Nieuws
De Rijksrecherche begint een onderzoek naar het verslag dat de politie heeft opgemaakt van een arrestatie, waarbij de arrestant een kopstoot kreeg van een agent. De rechtbank oordeelde afgelopen vrijdag dat de politie ‘doelbewust’ informatie heeft achtergehouden over de arrestatie op 19 juni 2020 in Rotterdam.
anp
woensdag 23 november 2022 om 21:18
Volgens de rechtbank heeft de politie 'doelbewust' informatie achtergehouden over een arrestatie waarbij een agent een kopstoot uitdeelde aan een arrestant.
Volgens de rechtbank heeft de politie 'doelbewust' informatie achtergehouden over een arrestatie waarbij een agent een kopstoot uitdeelde aan een arrestant. beeld Venema Media

Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie in Den Haag. Nadere mededelingen erover kunnen nog niet gedaan worden, laat het OM woensdag weten.

Volgens de politie had garagehouder Atik Samur zich verzet tegen zijn aanhouding, waarna de agent zich genoodzaakt voelde geweld te gebruiken. Tijdens een zaak bij de politierechter in Rotterdam bleek echter dat de politie videobeelden met ontlastend bewijs lange tijd uit het dossier had gehouden en dat agenten een valse verklaring hadden opgetekend.

De rechter sprak van ‘onherstelbaar vormverzuim’ en verklaarde het OM niet-ontvankelijk in de vervolging. ‘De politierechter concludeert dat het proces-verbaal in strijd met de waarheid is opgemaakt en dat dit, mede gezien de ma..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Belasting op fruitsappen gaan omhoog, tot ongenoegen van de fruittelers

De frisdrankbelasting gaat vanaf 2024 omhoog. Dit geldt ook voor onbewerkte fruitsappen. Het kabinet wil consumenten daarmee verleiden om gezondere keuzes te maken.

Afbeelding

Steeds minder jeugdloon

In twee derde van de cao’s in Nederland is geen sprake meer van een jeugdloon waarbij jongeren minder verdienen dan hun oudere collega’s. Dat constateert vakbond FNV.

Afbeelding

Johan Bonte begon zijn eigen eerlijke kledingmerk: ‘Ik dank God voor tevreden klanten’

Na een lange zoektocht naar mooie en vooral eerlijke kleding voor mannen begon Johan Bonte zijn eigen kledingmerk. Met J54.nl probeert hij gehoor te geven aan de oproep uit Jakobus 5 vers 4. ‘De klacht van de arbeiders is onveranderd.’

Afbeelding

Schuldig wegens aansluiting: het kwaad van een groep kan elk van de leden aankleven

Met een roemrijke naam identificeren supporters zich graag; ze dragen hun clubtenue met trots. Maar ook zonder colors van de Hells Angels kun je met een outlaw-bende heulen, en veroordeeld worden voor misdrijven in groepsverband.

Afbeelding

Hoe je zonder schelden en kleineren op topniveau kunt komen: ‘Leiders moeten alert zijn’

Kun je het beste uit mensen halen zonder een angstcultuur te creëren zoals bij De Wereld Draait Door? Ja, zegt consultant en coach voor management en leiderschap Paul Donders. Hoe werkt dat?

Afbeelding

Waarom ook reformatorische christenen vatbaar zijn voor complottheorieën

Complottheorieën kunnen aantrekkelijk zijn, ook voor orthodoxe christenen. Hoe komt dat? ‘Sommigen gaan zelfs zo ver dat de overheid dé antichrist is. Dat kan een voedingsbodem zijn voor argwaan.’