Geldzorgen in aanloop naar Sinterklaas. ‘Onze meid zei laatst: je mag wel wat centjes van mij’

Interview
Dorien Luijten (41) en Erwin Konijnenburg (56) hebben net als vele anderen moeite de eindjes aan elkaar te knopen. Hoe vieren zij Sinterklaas met hun kinderen Anna-Sofia (9) en Sepp (6)? ‘We dachten: hoe gaan we dat doen?’
Eduard Sloot
woensdag 23 november 2022 om 16:16 aangepast 15:27
Dorien en Erwin kijken samen met hun kinderen naar de intocht van Sinterklaas in Zoetermeer.
Dorien en Erwin kijken samen met hun kinderen naar de intocht van Sinterklaas in Zoetermeer. beeld Jeroen Jumelet

‘Ik zeg constant nee tegen onze kinderen’, vertelt Dorien Luijten uit Zoetermeer. ‘Laatst was ik met mijn dochter in de Lidl en zij wilde graag tekenboeken hebben. Ik zei steeds: leg nu terug. Toen ik al bij de kassa stond, stond ze nog steeds achterin de winkel en was ze boos. Ik zei: daar hebben we nu geen geld voor.’

Met Sinterklaas en Kerst voor de deur wordt het er niet gemakkelijker op. ‘Of we ons hoofd boven water kunnen houden? Nou nee, het is echt wel heel heftig’, vertelt Dorien aan de keukentafel. ‘De kinderen vertellen ons wat ze graag voor Sinterklaas willen. Toen dachten wij al: hoe gaan we dat doen? Ze geloven in Sinterklaas en dat moet nog even zo blijven. Je wilt zo’n avond toch gezellig maken. In ruil voor het ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De VerradersRTL 4, 20.00-21.35 uur

Afbeelding

Onderwijsminister geeft toe dat hij verkeerde indruk heeft gewekt van Gomarus College

Onderwijsminister Dennis Wiersma wekte deze week onbedoeld de indruk dat het gereformeerde Gomarus College homoseksualiteit afwijst, zo geeft hij nu zelf toe.

Afbeelding

Regering wil antisemitisme bestrijden, maar komt nog niet met meer geld over de boeg

Het kabinet steunt vrijwel alle voorstellen die VVD en ChristenUnie doen om antisemitisme te bestrijden, maar moet nog besluiten of er ook meer geld naar de Nationaal Coördinator Antisemitisme Bestrijding gaat.

Afbeelding

Psychiaters: spijt van omgang met lhbt+-personen. 'We hopen dat het mensen kan helpen bij het verwerken van trauma's'

Nederlandse psychiaters hebben spijt van de manier waarop de beroepsgroep vroeger omging met lhbt+-personen. Zij werden tot ver in de vorige eeuw psychisch ziek verklaard en ondergingen gruwelijke 'behandelingen' zoals castratie.

Afbeelding

Minister wijst Kamerleden niet terecht na politieke inbraakpoging bij de verkeerde Gomarus-school

Linkse Kamerleden verwarren het Gomarus College in Groningen met de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. En onderwijsminister Wiersma legt het niet uit wat het verschil is tussen twee christelijke schoolrichtingen.

Afbeelding

Je kind corrigeren met een tik? 'In de Bijbel staat: 'Wie zijn kind liefheeft, kastijdt het''

Het is voor veel ouders een dagelijkse strijd: een kind dat niet wil luisteren en ‘doet waar het zin in heeft.’ Volgens sommigen is een corrigerende tik dan een prima opvoedmethode, anderen vinden het kindermishandeling.