Geldzorgen in aanloop naar Sinterklaas. ‘Onze meid zei laatst: je mag wel wat centjes van mij’

Interview
Dorien Luijten (41) en Erwin Konijnenburg (56) hebben net als vele anderen moeite de eindjes aan elkaar te knopen. Hoe vieren zij Sinterklaas met hun kinderen Anna-Sofia (9) en Sepp (6)? ‘We dachten: hoe gaan we dat doen?’
Eduard Sloot
woensdag 23 november 2022 om 16:16 aangepast 24 november 2022 15:27
Dorien en Erwin kijken samen met hun kinderen naar de intocht van Sinterklaas in Zoetermeer.
Dorien en Erwin kijken samen met hun kinderen naar de intocht van Sinterklaas in Zoetermeer. beeld Jeroen Jumelet

‘Ik zeg constant nee tegen onze kinderen’, vertelt Dorien Luijten uit Zoetermeer. ‘Laatst was ik met mijn dochter in de Lidl en zij wilde graag tekenboeken hebben. Ik zei steeds: leg nu terug. Toen ik al bij de kassa stond, stond ze nog steeds achterin de winkel en was ze boos. Ik zei: daar hebben we nu geen geld voor.’

Met Sinterklaas en Kerst voor de deur wordt het er niet gemakkelijker op. ‘Of we ons hoofd boven water kunnen houden? Nou nee, het is echt wel heel heftig’, vertelt Dorien aan de keukentafel. ‘De kinderen vertellen ons wat ze graag voor Sinterklaas willen. Toen dachten wij al: hoe gaan we dat doen? Ze geloven in Sinterklaas en dat moet nog even zo blijven. Je wilt zo’n avond toch gezellig maken. In ruil voor het ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gezondheidsraad: volumeknoppen in het hele land omlaag om gehoorschade te voorkomen

Verlaag het maximale geluidsniveau van versterkte muziek van 103 naar 100 decibel. Dat adviseert de Gezondheidsraad. Aanleiding voor het advies is een onderzoek naar beginnend gehoorverlies onder kinderen.

Afbeelding

Annie woont in haar slaapkamer om te bezuinigen op energieverbruik: ‘Maar ik kom echt niets tekort’

Annie Snieder (76) is in haar slaapkamer gaan wonen, zodat de kachel in de woonkamer niet aan moet. Maar klagen zal ze nooit doen. ‘Water, brood en onderdak; nou, heel veel mensen hebben dat niet.’

Afbeelding

Raad van State: asielzoeker moet dwangsom kunnen afdwingen bij rechter

Doet de IND langer dan de wettelijke termijn over een asielbesluit? Dan moeten asielzoekers via de rechter een dwangsom kunnen eisen. De wet die die mogelijkheid afschafte, is in strijd met het Europees recht.

Afbeelding

Twintig miljoen extra beschikbaar om het openbaar vervoer toegankelijk te maken voor mensen met beperking

In de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wordt nu 10 miljoen euro gereserveerd. Dat is niet genoeg, vinden Kamerleden Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) en Lisa van Ginneken (D66).

Afbeelding

Boetevrij lenen bij de bibliotheek: ‘We moeten af van de strenge mevrouw achter de balie’

Een boete betalen bij het te laat inleveren van boeken? Bij veel bibliotheken hoeft dat niet meer. ‘We willen geen vervelende discussies meer voeren over 20 cent boete.’

Afbeelding

Prijs van duurzame woningen schiet omhoog, blijkt uit cijfers van het Kadaster

De verkoop van minder energiezuinige huizen blijft juist achter. Dat blijkt uit onderzoek van het Kadaster, het instituut dat de eigendom van woningen vastlegt.