SGP wil gratis hulp bij relatieprobleem: ‘De kosten wegen op tegen de besparingen in de jeugdzorg’

Nieuws
Nederlanders staan open voor gratis relatiebemiddeling bij conflicten. Daarom diende SGP-leider Kees van der Staaij maandag een voorstel in om de overheid dit te laten bekostigen.
Aliene Boele
dinsdag 22 november 2022 om 03:21 aangepast 07:28
Kees van der Staaij
Kees van der Staaij beeld anp

Slechts één op de vijf Nederlanders met relatieproblemen maakt gebruik van een psycholoog of relatietherapeut om de problemen op te lossen. Dat blijkt uit een enquête die de SGP heeft laten uitvoeren door onderzoeksbureau Kantar Public. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat driekwart van de Nederlanders een gratis mediator bij relatieconflicten ‘zeer helpend’ zou vinden. 

Volgens Van der Staaij moet de overheid zich inzetten om het aantal echtscheidingen tegen te gaan. Vorig jaar strandden 28.500 huwelijken en geregistreerde partnerschappen. Zesduizend kinderen maakten mee dat hun ouders met ruzie uit elkaar gingen. ‘Een maatschappelijk probleem’, zegt Van der Staaij. ‘Kinderen van gescheiden ouders komen vaker in de hul..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.