Care4Life biedt zorgverzekering zonder abortus: ‘We stappen in het gat dat Pro Life achterlaat’

Achtergrond
Care4Life wil ‘het alternatief’ worden voor christelijke zorgverzekeraar Pro Life, nu deze stopt met het uitsluiten van vergoeden van abortus en euthanasie in de basisverzekering. Wie is deze nieuwe speler op de markt?
Hans-Lukas Zuurman
maandag 7 november 2022 om 21:24 aangepast 10:40
Eicellen worden ingevroren voor een ivf-behandeling.
Eicellen worden ingevroren voor een ivf-behandeling. beeld anp / Koen van Weel

Ochten

In de strijd om de verzekerde die beschermwaardigheid van het leven hoog in het vaandel heeft en daarom ‘principieel’ verzekerd wil zijn, is een nieuwe speler opgestaan: Care4Life, een initiatief van ondernemers uit Neder-Betuwe. De zorgverzekeraar wil ‘het alternatief’ zijn voor teleurgestelde verzekerden van de christelijke zorgverzekeraar Pro Life, bevestigt directeur Hans van Klaarbergen van Care4Life. Pro Life stopt vanaf 1 januari namelijk met een basisverzekering die een vergoeding voor behandelingen als abortus, standaard ivf en euthanasie uitsluit.  

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Onderzoeksteam zegt dat Poetin 'zeer waarschijnlijk' betrokken was bij MH17-ramp

Vladimir Poetin is ‘zeer waarschijnlijk’ betrokken bij de ramp met toestel MH17, waarbij 298 inzittenden omkwamen. Dat blijkt uit onderzoek van het internationale onderzoeksteam JIT.

Afbeelding

Israël helpt Turkije met team van 150 personen, maar zegt niet waar. 'Levens redden gaat boven alles'

Syrië is op voet van oorlog met Israël, maar Israël levert toch noodhulp. En in Turkije zoeken honderdvijftig Israëliërs naar overlevenden in het puin.

Afbeelding

Groningen spreekt kabinet in open brief aan op ereschuld. 'Maak het onrecht ongedaan'

Nú is het tijd voor een groot herstelplan voor Groningen. Dat schrijven noordelijke bestuurders in een open brief aan het kabinet. De brief is ondertekend door onder anderen Johan Remkes en commissaris van de Koning René Paas.

Afbeelding

Dit kun jij doen om mentaal gezond te blijven tijdens je studententijd

Lianne de Haan kreeg tijdens haar studie een burn-out. Nu maakt ze een podcast over mentale gezondheid. Ze is lang niet de enige student die worstelt met de vraag: hoe blijf ik mentaal fit?

Afbeelding

Onderzoeksteam MH17: 'Poetin gaf toestemming voor inzet Buk-raket'

Er zijn ‘sterke aanwijzingen’ dat de Russische toestemming heeft gegeven voor de inzet van het wapensysteem waarmee vlucht MH17 is neergeschoten. Dat zeggen de onderzoekers van Joint Investigation Team (JIT).

Afbeelding

Raad van State fluit overheid definitief terug: de nareismaatregel is illegaal

De nareismaatregel, waardoor statushouders een half jaar langer moeten wachten op hereniging met hun gezin, is door de Raad van State definitief van tafel geveegd. Gezinsleden van erkende vluchtelingen moeten - met toestemming - direct naar Nederland kunnen reizen.