De slag om de wolf mondt steeds meer uit in een politiek getinte pr-strijd: was het wel een wolf? Of toch een hond?

Achtergrond
De wolf is terug, maar daar is niet iedereen blij mee. In de publiciteit en op sociale media wordt slag geleverd om de beeldvorming rond de wolf. Op internet doen filmpjes de ronde die volgens tegenstanders het probleem onderstrepen, maar volgens voorstanders vooral onterecht angst aanjagen.
Jean-Pierre Geelen / vk en Gershon Osnabrugge
dinsdag 8 november 2022 om 10:00 aangepast 08:54
Het voeren van wolven zorgt ervoor dat wolven sneller op mensen afstappen
Het voeren van wolven zorgt ervoor dat wolven sneller op mensen afstappen beeld anp
Niet te missen

Beeld van de week: een wielrenner op de Hoge Veluwe wordt achtervolgd door een wolf die vanuit de bosjes opduikt. Het wat vage en schokkerige filmpje werd op Twitter verspreid door Jan Cees Vogelaar, oud-melkveehouder en actief voor JA21. ‘Oeps das maar goed dat deze jonge op een racefiets ging en niet op een scootmobiel. De wolf wordt steeds gevaarlijker’, schreef hij erbij.

Bij een van de reacties zat een tweede filmpje, dat Vogelaar enkele dagen opnieuw verspreidde: een rennende ‘wolf’ langs een N-weg, die vervaarlijk dicht in de buurt komt van een stel jongens op de fiets. ‘Ook fietsende kinderen en verkeer worden geconfronteerd met de wolf’, schreef Vogelaar erbij.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Deze katholieke stichting zit achter de omstreden petitie tegen schrijver Pim Lammers

De mannen van de conservatief-katholieke stichting Civitas Christiana gaan hartstochtelijk de strijd aan met abortus, asielbeleid en klimaatactivisme. ‘Dat linkse mensen ons zo haten zien wij als een goed teken.’

Afbeelding

Op de foto met prinses Amalia op Curaçao: 'Ik was echt aan het azen op Amalia, omdat ik haar geweldig vind'

Kroonprinses Amalia maakt haar officiële debuut op Curaçao. Ze wordt samen met haar ouders ontvangen met Curaçaose vlaggetjes, muziek en poëzie. Maar er klinkt ook kritiek. ‘Wat is die kennismaking als we geen gelijkwaardige partners zijn?’

Afbeelding

Een kerkdienst en een stille tocht: De Watersnoodramp zit in het collectieve geheugen van Oude-Tonge

Met een herdenkingsdienst in het bijzijn van prinses Beatrix is in Oude-Tonge de Watersnoodramp van 1953 herdacht. ‘We kunnen er alleen maar van leren.’ En er blijven zorgen: ‘We moeten waakzaam zijn.’

Afbeelding

Weer ophef rond Ongehoord Nederland. Wat is er aan de hand bij de omroep? Vijf vragen

De kans dat omroep Ongehoord Nederland van televisie wordt gehaald, wordt groter en groter. De NPO is van plan om ON! een derde financiële sanctie op te leggen. Wat is er aan de hand?

Afbeelding

Aanvoerder, fractievoorzitter, partijleider: wie beslist hoe Mirjam Bikker zich noemen mag?

Mirjam Bikker volgt Gert-Jan Segers op als - ja, als wat eigenlijk. De Tweede Kamerfractie koos haar dinsdagochtend als fractievoorzitter. Maar heeft de rest van de partij ook nog wat te zeggen over haar leiderschap?

Afbeelding

Hoge kosten dwingen Janneke Jelies om te gaan werken, in plaats van thuis te zijn. En ze is niet de enige

Wat betekent de inflatie voor eenverdieners? Janneke Jelies en Henrieke Schouten vertellen waarom zij toch weer aan het werk zijn gegaan. Is er sprake van een trend? 'De moederschapscultuur is aan het verdwijnen.'