Leiden International Film Festival van start

Nieuws
De zeventiende editie van het Leiden International Film Festival (LIFF) is donderdag van start gegaan. Het festival loopt van 3 tot 13 november en vertoont zo’n negentig films. Variërend van Amerikaanse filmhuistitels tot Indiase blockbusters. Naast nieuwe films die op het festival hun Nederlandse première krijgen, worden ook klassieke films vertoond.
Jort van Slooten
donderdag 3 november 2022 om 17:52
Het Leiden International Film Festival
Het Leiden International Film Festival beeld Richtje Nijhof

Openingsfilm op het LIFF is het tragikomische The Banshees of Inisherin van regisseur Martin McDonagh. De film volgt twee Ierse vrienden in de jaren twintig van de vorige eeuw. Van de ene op de andere dag verbreekt een van hen zonder aanwijsbare aanleiding het contact. De hoofdrollen worden gespeeld door Colin Farrell en Brendan Gleeson die voor het eerst sinds In Bruges – tevens geregisseerd door McDonagh – weer samen in een film spelen.

Naast reguliere voorstellingen zijn er voorstellingen op bijzondere plekken. Zo is The Mummy uit 1999 te zien in het Rijksmuseum voor Oudheden en zijn de musical Little Shop of Horrors – over een grote mensetende plant – en sciencefiction thriller Annihilation – over een biologe die een mysterieus gebied me..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Belasting op fruitsappen gaan omhoog, tot ongenoegen van de fruittelers

De frisdrankbelasting gaat vanaf 2024 omhoog. Dit geldt ook voor onbewerkte fruitsappen. Het kabinet wil consumenten daarmee verleiden om gezondere keuzes te maken.

Afbeelding

Steeds minder jeugdloon

In twee derde van de cao’s in Nederland is geen sprake meer van een jeugdloon waarbij jongeren minder verdienen dan hun oudere collega’s. Dat constateert vakbond FNV.

Afbeelding

Johan Bonte begon zijn eigen eerlijke kledingmerk: ‘Ik dank God voor tevreden klanten’

Na een lange zoektocht naar mooie en vooral eerlijke kleding voor mannen begon Johan Bonte zijn eigen kledingmerk. Met J54.nl probeert hij gehoor te geven aan de oproep uit Jakobus 5 vers 4. ‘De klacht van de arbeiders is onveranderd.’

Afbeelding

Schuldig wegens aansluiting: het kwaad van een groep kan elk van de leden aankleven

Met een roemrijke naam identificeren supporters zich graag; ze dragen hun clubtenue met trots. Maar ook zonder colors van de Hells Angels kun je met een outlaw-bende heulen, en veroordeeld worden voor misdrijven in groepsverband.

Afbeelding

Hoe je zonder schelden en kleineren op topniveau kunt komen: ‘Leiders moeten alert zijn’

Kun je het beste uit mensen halen zonder een angstcultuur te creëren zoals bij De Wereld Draait Door? Ja, zegt consultant en coach voor management en leiderschap Paul Donders. Hoe werkt dat?

Afbeelding

Waarom ook reformatorische christenen vatbaar zijn voor complottheorieën

Complottheorieën kunnen aantrekkelijk zijn, ook voor orthodoxe christenen. Hoe komt dat? ‘Sommigen gaan zelfs zo ver dat de overheid dé antichrist is. Dat kan een voedingsbodem zijn voor argwaan.’