Leiden International Film Festival van start

Nieuws
De zeventiende editie van het Leiden International Film Festival (LIFF) is donderdag van start gegaan. Het festival loopt van 3 tot 13 november en vertoont zo’n negentig films. Variërend van Amerikaanse filmhuistitels tot Indiase blockbusters. Naast nieuwe films die op het festival hun Nederlandse première krijgen, worden ook klassieke films vertoond.
Jort van Slooten
donderdag 3 november 2022 om 17:52
Het Leiden International Film Festival
Het Leiden International Film Festival beeld Richtje Nijhof

Openingsfilm op het LIFF is het tragikomische The Banshees of Inisherin van regisseur Martin McDonagh. De film volgt twee Ierse vrienden in de jaren twintig van de vorige eeuw. Van de ene op de andere dag verbreekt een van hen zonder aanwijsbare aanleiding het contact. De hoofdrollen worden gespeeld door Colin Farrell en Brendan Gleeson die voor het eerst sinds In Bruges – tevens geregisseerd door McDonagh – weer samen in een film spelen.

Naast reguliere voorstellingen zijn er voorstellingen op bijzondere plekken. Zo is The Mummy uit 1999 te zien in het Rijksmuseum voor Oudheden en zijn de musical Little Shop of Horrors – over een grote mensetende plant – en sciencefiction thriller Annihilation – over een biologe die een mysterieus gebied me..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet neemt plan van toeslagenouders en prinses Laurentien voor snellere schadevergoeding over

Gedupeerden van de toeslagenaffaire kunnen binnenkort aanspraak maken op een nieuwe vorm van schadeafhandeling. Er komt een regeling met vaste normbedragen per type schade.

Afbeelding

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie aan slachtoffers van seksueel misbruik in Suriname

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie en psychische hulp voor seksueel en fysiek misbruik van kinderen die in de periode van 1972 tot 2006 in Suriname onder de hoede waren van de internationale hulporganisatie.

Afbeelding

Op toernooi zagen ze de klap die het einde zou betekenen van een jongen die gewoon zin had om te voetballen

Op een toernooi in Frankfurt was een jeugdteam van DRC uit Durgerdam getuige van geweld op het voetbalveld. 'Dan is het binnen een minuut klaar met het leven van een leeftijdsgenoot.’

Afbeelding

Help, mijn kind heeft overgewicht. Vijf tips van een kinderdiëtist. 'Een afslankdieet helpt niet'

Wat doe je als een kind om de haverklap om snoep vraagt of de hele dag binnen achter een schermpje zit? Vijf tips van een kinderdiëtist om overgewicht bij kinderen tegen te gaan.

Afbeelding

Wat als je ongeneeslijk ziek bent en het einde nadert? 'Ik merk dat sommige huisartsen euthanasie-moe zijn'

Wat is goede zorg voor een ongeneeslijk zieke? Hoe is het voor huisartsen om euthanasie uit te voeren? Zorg-ethicus Stef Groenewoud denkt erover na. 'Absurd dat we zo weinig registreren hoe het levenseinde verloopt.'

Afbeelding

Vrouwen en mannen worden ongelijk behandeld. Maar niet alle Nederlanders zien dit als probleem

Negen van de tien Nederlanders zien dat mannen en vrouwen ongelijk worden behandeld, maar slechts één derde van hen ziet die scheefgroei als serieus probleem.