Menno begeleidt mensen bij hun re-integratie: ‘Hoe minder je doet, hoe minder je aankunt’

Interview
Mensen die door ziekte hun baan zijn kwijtgeraakt aan nieuw perspectief helpen. Dat is wat Menno van der Meer (51), directeur en arbeidsdeskundige bij Step by Step Priority, het liefst doet. Alleen al omdat hij uit ervaring weet wat ziekte en ontslag met een mens kunnen doen. ‘In Gods koninkrijk wordt niemand afgekeurd.’
Esther van Lunteren
vrijdag 28 oktober 2022 om 12:13
Menno van der Meer, eigenaar van Step by Step Priority in Hilversum.
Menno van der Meer, eigenaar van Step by Step Priority in Hilversum. beeld Jeroen Jumelet

Arbeidsgeschiktheid. Dat is voor u een belangrijk woord. Waarom? 

‘Ik hoor zo veel mensen zeggen: ik ben afgekeurd. Zelfs het UVW zegt het als iemand niet meer kan werken. Ik geloof daar niet in. Wat bedoeld wordt is dat iemand volledig arbeidsongeschikt is, en niet meer kan werken op de vrije arbeidsmarkt tegen een salaris. Maar er kunnen meestal nog zo veel dingen wél. In Gods koninkrijk wordt niemand afgekeurd. Iedereen is belangrijk en heeft zijn of haar plek. 

Ik ken iemand voor wie het uitzicht op een betaalde baan helemaal uit zicht was. Hij besloot vrijwilliger te worden in de gevangenis en de daklozenopvang. En ik durf te zeggen dat hij daarmee meer impact maakt dan toen hij nog werkte.’ 

Welke impact maakt u? 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Johan Bonte begon zijn eigen eerlijke kledingmerk: ‘Ik dank God voor tevreden klanten’

Na een lange zoektocht naar mooie en vooral eerlijke kleding voor mannen begon Johan Bonte zijn eigen kledingmerk. Met J54.nl probeert hij gehoor te geven aan de oproep uit Jakobus 5 vers 4. ‘De klacht van de arbeiders is onveranderd.’

Afbeelding

Menno begeleidt mensen bij hun re-integratie: ‘Hoe minder je doet, hoe minder je aankunt’

Mensen die door ziekte hun baan zijn kwijtgeraakt aan nieuw perspectief helpen. Dat is wat Menno van der Meer (51), directeur en arbeidsdeskundige bij Step by Step Priority, het liefst doet.

Afbeelding

Nog weinig animo voor opleiding werk en zingeving

De animo voor een nieuwe masteropleiding werk en zingeving speciaal voor werkenden is tot nu toe beperkt. Een andere opleiding over hetzelfde thema is bij gebrek aan animo zelfs geheel geschrapt.

Afbeelding

Door meer thuiswerken behoefte aan ander kantoor

Na de coronapandemie werken twee keer zo veel werknemers thuis als daarvoor.

Afbeelding

Je bent 50-plus en je wilt een betere positie. ‘Functies veranderen zo snel’

Bijna een kwart van de Nederlanders is de afgelopen twee jaar leergieriger geworden. Alleen 50-plussers zien de noodzaak van een cursus of opleiding niet in, blijkt uit onderzoek.

Afbeelding

Het stimuleren van diversiteit roept juist discriminatie op

Werkgevers stimuleren om meer open te staan voor sollicitanten met zowel een binnenlandse als buitenlandse achternaam, kan een omgekeerd effect hebben.