Prinses Amalia kan huis niet meer uit door bedreigingen

Nieuws
Prinses Amalia kan vanwege veiligheidsredenen haar huis ‘eigenlijk’ niet uit. Dat vertelden koning Willem-Alexander en koningin Máxima donderdag tijdens het persmoment van hun staatsbezoek in Zweden.
anp
donderdag 13 oktober 2022 om 18:14 aangepast 19:48
Afbeelding
beeld anp
anp

Op 17 september kwam via De Telegraaf naar buiten dat de beveiliging rondom prinses Amalia is verhoogd. Criminelen zouden het voorzien hebben op Amalia en minister-president Rutte. De RVD, de politie en het OM lieten weten geen uitspraken te doen over de beveiliging van de Prinses van Oranje.

Máxima zegt dat de bedreigingen rond de prinses ‘enorme consequenties’ voor haar leven hebben. ‘Ze is het huis niet uit. Dat betekent dat ze niet in Amsterdam woont, dat zij ook niet echt naar buiten kan. De consequenties zijn heel moeilijk voor haar. Het is voor haar geen studentenleven zoals anderen dat hebben’, aldus de koningin.

De koning ‘kan niet omschrijven’ wat de bedreigingen aan het adres van zijn dochter met hem doen als vader en vindt de situatie ‘echt heel zwaar’. Máxima wordt ‘er een beetje emotioneel van’. Volgens de koningin kan de prinses wel naar de universiteit. ‘Maar dat is het’, aldus Máxima. ‘Misschien kan ze hele goede cijfers halen. Het heeft hele grote consequenties voor haar. Ik vind haar heel dapper.’

Beveiligingsmaatregelen zijn aanzienlijk opgeschroefd omdat rekening wordt gehouden met een poging tot ontvoering of het plegen van een aanslag.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale tijd aan op Aruba. De planning van het begin van de dag staat vol officiële ontmoetingen.

Afbeelding

Kersttoespraak Willem-Alexander trekt op tv 1,8 miljoen kijkers

De koning pleitte ervoor dat Nederlanders elkaar vasthouden, ook in tijden van sterke emoties. ‘Democratie betekent niet dat degenen die het hardst roepen, hun zin krijgen’, zei Willem-Alexander.

Afbeelding

Boeren voeren actie bij bijeenkomst met minister van Landbouw Adema in Drachten

Een groep boeren met tractoren heeft een bijeenkomst van belangenorganisatie LTO Noord in Drachten aangegrepen om actie te voeren. Minister van Landbouw Piet Adema is er uitgenodigd als hoofdspreker.

Afbeelding

50 Oranjesupporters op kosten van Qatar naar het WK in ruil voor positieve berichten op social media

Amnesty International vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat een groep van vijftig Oranjesupporters op kosten van de regering van Qatar naar het WK voetbal gaat in ruil voor positieve berichten over het toernooi op sociale media.

Afbeelding

Prinses Amalia kan huis niet meer uit door bedreigingen

Prinses Amalia kan vanwege veiligheidsredenen haar huis "eigenlijk" niet uit. Dat vertelden koning Willem-Alexander en koningin Máxima donderdag tijdens het persmoment van hun staatsbezoek in Zweden.

Afbeelding

Coöperatie Laatste Wil eist van Staat ‘recht op regie’ bij levenseinde

Voor de rechtbank in Den Haag is maandag een zaak begonnen over het recht op regie bij het eigen levenseinde, en de hulp van anderen daarbij. De zaak is tegen de Staat aangespannen door de Coöperatie Laatste Wil (CLW).