Schouten houdt vol: geen toeslag studenten

Nieuws
Armoedeminister Carola Schouten blijft bij haar besluit dat studenten geen aanspraak kunnen maken op de toeslag van 1300 euro, die is bedoeld om de hoge energiekosten te compenseren.
anp
vrijdag 7 oktober 2022 om 04:24
Armoedeminister Carola Schouten.
Armoedeminister Carola Schouten. beeld anp / Robin Utrecht

Den Haag

Ze vreest dat veel studenten anders de toeslag krijgen terwijl ze deze helemaal niet nodig hebben. Daarmee geeft ze niet toe aan de Groningse studenten die donderdag protesteerden omdat ze het oneerlijk vinden om te worden uitgesloten van de regeling.

Als alle studenten in een studentenhuis van twaalf mensen 1300 euro energietoeslag krijgen, dan ontvangen ze volgens Schouten veel meer geld dan ze nodig hebben om de rekening voor gas en licht te betalen.

De regeling is bedoeld om mensen met een laag inkomen te helpen met hun hoge energierekening. Specifiek alleen de studenten betalen die wel een eigen energierekening hebben, is volgens de minister niet uitvoerbaar. Ze beschikt namelijk niet over de persoonsgegev..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Steeds meer jongeren leven op straat, hoe kan dat?

Jongeren verliezen steeds vaker het dak boven hun hoofd.

Afbeelding

Hoogste ziekteverzuim in jaren, vooral toename mentale klachten een zorgenkind

Het ziekteverzuim onder werknemers stijgt dit jaar voor het eerst in twintig jaar boven de 5 procent uit, meldt zorgverzekeraar Nationale-Nederlanden. Voornamelijk de toename van mentale klachten baart zorgen.

Afbeelding

Kabinet versoepelt bijstandsregime, 1.200 euro aan giften toegestaan

Uitkeringsgerechtigden mogen vanaf 2024 giften ontvangen van 1.200 euro per jaar. Ook mogen ze inkomsten hebben door de verkoop van spullen. Daarnaast mogen bijstandsontvangers mantelzorg verlenen en een gezamenlijke rekening met de hulpbehoevende hebben.

Afbeelding

Steeds meer jongeren leven op straat, hoe kan dat? Zeven vragen en antwoorden

Jongeren verliezen steeds vaker het dak boven hun hoofd. Een groot probleem, vindt het Leger des Heils. ‘Op straat kun je niet leven, alleen overleven.’ Is er een oplossing?

Afbeelding

Voor de aanleg van de A28 was de tocht van Amersfoort naar Zwolle een gevaarlijke rit

Wie in Nederland de weg op gaat, vindt het vanzelfsprekend over verharde wegen te rijden, met bermen, wegwijzers en straatverlichting, en zonder kuilen en sporen. Zo is het niet altijd geweest. Eeuwenlang waren verharde wegen een zeldzaamheid.

Afbeelding

Abortuspil straks ook bij de huisarts? ‘Over zo’n pil moet je niet te licht denken’

Dinsdag debatteert de Eerste Kamer over de vraag of huisartsen de abortuspil mogen verstrekken. Hoe werkt die? En is elke huisarts dan verplicht die pil voor te schrijven?