Hak sluit fabriek tijdelijk door hoge energieprijzen. Worden groenten deze winter onbetaalbaar?

Achtergrond
De groenten van Hak worden komende maanden dertig procent duurder. Biologisch akkerbouwer Klaas Meine de Olde hoopt dat Nederlanders deze winter leren dat gezonde, verse groenten nu eenmaal een prijs hebben.
Aldwin Geluk
woensdag 5 oktober 2022 om 16:55
Biologisch akkerbouwer Klaas Meine de Olde: 'Wij zijn het die worden uitgeknepen.'
Biologisch akkerbouwer Klaas Meine de Olde: 'Wij zijn het die worden uitgeknepen.' beeld Klaas Meine de Olde

De groenten- en peulvruchtenfabrikant - bekend van de erwten, sperziebonen en appelmoes uit pot - liet deze week in een persbericht weten in januari een productiepauze van zes weken in te plannen. Reden: de sterk oplopende energieprijzen. De levering van Hak-producten komt niet in gevaar, benadrukt het bedrijf.

Het is volgens een woordvoerder van Hak onvermijdelijk dat de prijzen stijgen zolang er geen overheidssteun komt en de energieprijzen zo hoog blijven.’ Daarmee is de bekendmaking een roep aan de overheid om meer steun voor het bedrijfsleven tijdens de energiecrisis.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kleuterjuffen Betty en Sigrid werden vriendinnen. ‘We maakten kroketten van bruin geverfde rolletjes papier’

Betty Haveman (60) en Sigrid Olivier (45) werkten jarenlang als kleuterjuf-duo in Spijkenisse. Ze hebben ooit overwogen om samen te solliciteren naar een volgende baan in het onderwijs. ‘We ook onze zorgen met elkaar.’

Afbeelding

Nieuwe EU-gezant godsdienstvrijheid aangesteld. ‘Te laat’, vindt de ChristenUnie.

De Belgische diplomaat Frans van Daele is aangesteld als speciale EU-gezant voor godsdienstvrijheid. Van Daele gaat zich namens de EU inzetten voor de rechten van gelovigen buiten Europa.

Afbeelding

Wat weten we nu écht van burn-out? ‘Hoe meer ik las, hoe minder ik ervan begreep’

‘Tien gouden tips om van je stress af te komen. Dat klinkt leuk, maar ze zijn vaak niet meer dan een schot hagel.’ Dat stelt psychiater Christiaan Vinkers. ‘De burn-outpuzzel moet beter gelegd worden.’

Afbeelding

Het gaat snel weer mis met daders seksuele uitbuiting. Rapporteur verontrust over gebrek aan juiste hulp

Van de daders van binnenlandse seksuele uitbuiting gaat ruim een derde binnen twee jaar opnieuw de fout in. Het ontbreekt hen aan goede hulp, concludeert nationaal rapporteur Conny Rijken.

Afbeelding

Centra blij met advies spreiding kinderhartchirurgie

De universitair medische centra die volgens het kabinet zouden moeten stoppen met operaties aan de harten van kinderen zijn positief over de analyse die de Nederlandse Zorgautoriteit van die plannen maakte.

Afbeelding

Beek bouwt een duurzaam en gasloos woonwagenkamp: ‘Eindelijk een eigen douche, wat een luxe’

Het ‘uitsterfbeleid’ is taboe verklaard, maar toch doen veel gemeenten weinig aan de huisvesting van woonwagenbewoners. Het Limburgse Beek onderscheidt zich met de bouw van een nieuw kamp.