Topvrouw KLM wil sneller einde aan reizigerslimiet Schiphol

Nieuws
Schiphol zou tot uiterlijk het einde van het jaar een limiet op het aantal vertrekkende reizigers mogen hanteren. Dat vindt KLM-topvrouw Marjan Rintel. Ze zegt dat de luchtvaartmaatschappij er bij de luchthaven op zal aandringen om de termijn te verkorten. Schiphol verlengde onlangs het maximum voor het aantal vertrekkende reizigers tot eind maart.
anp
woensdag 5 oktober 2022 om 11:57 aangepast 13:07
Afbeelding
beeld anp

De limiet werd verlengd omdat er nog altijd problemen zijn met het aantal beveiligers op Schiphol. Die kunnen een grote toestroom van het aantal reizigers niet tijdig verwerken. Rintel zei tijdens het World Aviation Festival in Amsterdam dat Schiphol alle opties moet bekijken om de problemen bij de beveiliging op te lossen.

Ook het weer afschaffen van een roostersysteem dat efficiënter is, maar zeer impopulair bij de beveiligers, zou op tafel moeten liggen. ‘Ze moeten moeilijke beslissingen nemen om deze problemen op te lossen.’

Bij hetzelfde evenement zei scheidend Schiphol-directeur Dick Benschop dat de luchthaven al verbetering ziet na de ‘ernstige operationele problemen’ in de zomer.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

50 Oranjesupporters op kosten van Qatar naar het WK in ruil voor positieve berichten op social media

Amnesty International vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat een groep van vijftig Oranjesupporters op kosten van de regering van Qatar naar het WK voetbal gaat in ruil voor positieve berichten over het toernooi op sociale media.

Afbeelding

Prinses Amalia kan huis niet meer uit door bedreigingen

Prinses Amalia kan vanwege veiligheidsredenen haar huis "eigenlijk" niet uit. Dat vertelden koning Willem-Alexander en koningin Máxima donderdag tijdens het persmoment van hun staatsbezoek in Zweden.

Afbeelding

Coöperatie Laatste Wil eist van Staat ‘recht op regie’ bij levenseinde

Voor de rechtbank in Den Haag is maandag een zaak begonnen over het recht op regie bij het eigen levenseinde, en de hulp van anderen daarbij. De zaak is tegen de Staat aangespannen door de Coöperatie Laatste Wil (CLW).

Afbeelding

Topvrouw KLM wil sneller einde aan reizigerslimiet Schiphol

Schiphol zou tot uiterlijk het einde van het jaar een limiet op het aantal vertrekkende reizigers mogen hanteren. Dat vindt KLM-topvrouw Marjan Rintel. Ze dringt er bij de luchthaven op aan om de termijn te verkorten.

Afbeelding

Donny M. bekent ontvoeren, misbruiken, toedienen drugs en doden van 9-jarige Gino

Donny M. bekent dat hij de 9-jarige Gino op 1 juni heeft ontvoerd uit Kerkrade, hem seksueel heeft misbruikt, hem drugs heeft toegediend en hem daarna heeft gedood.

Afbeelding

Herfstweer met flinke buien in aantocht

Vanaf donderdag wordt het koeler en vanaf vrijdag breekt er een periode met "echt herfstweer" aan, aldus Weer.nl. Dat betekent buien, flinke wind en op zondag zelfs een temperatuur tussen de 12 en 15 graden.