Aanvoer bij voedselbank blijft zorgpunt terwijl aantal klanten blijft groeien

Nieuws
De bevoorrading van voedselbanken op korte en lange termijn blijft zorgelijk. Een plan om in de komende jaren een nieuwe stroom voedingsmiddelen aan te boren blijkt niet haalbaar.
Eduard Sloot
dinsdag 4 oktober 2022 om 20:23
Minister Carola Schouten bij de campagne De Akkerbouw Maakt Het in Den Haag.
Minister Carola Schouten bij de campagne De Akkerbouw Maakt Het in Den Haag. beeld anp / Hollandse Hoogte / Dirk hol

Den Haag

De aanvoer bij voedselbanken staat al langere tijd onder druk door maatregelen van onder meer supermarkten tegen voedselverspilling. Door producten die bijna over de datum zijn met hoge kortingen aan te bieden, blijft er minder over voor voedselbanken. Tegelijk groeit het aantal klanten bij de voedselbank. Door de hoge inflatie is dat aantal begin dit jaar al met circa 15 procent toegenomen. Onlangs besloten de voedselbanken nog vanwege de fors gestegen prijzen meer mensen toe te laten.

Om te voorkomen dat voedselbanken te maken krijgen met structurele tekorten heeft het ministerie van Landbouw laten onderzoeken of er een nieuwe stroom van voedingsmiddelen aangeboord kan worden. Reststromen, zoals overschotten..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.