D66: minister Adema moet steun manifest tegen transwet intrekken

Nieuws
D66-Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken vindt dat de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn steun voor een manifest tegen de nieuwe transgenderwet die het kabinet heeft ingediend, moet intrekken.
anp
dinsdag 4 oktober 2022 om 17:40
Lisa van Ginneken (D66) tijdens een commissiedebat in de Tweede Kamer over de Transgenderwet, die regelt dat mensen makkelijker hun geslachtsregistratie kunnen wijzigen bij de burgerlijke stand.
Lisa van Ginneken (D66) tijdens een commissiedebat in de Tweede Kamer over de Transgenderwet, die regelt dat mensen makkelijker hun geslachtsregistratie kunnen wijzigen bij de burgerlijke stand. beeld anp / Robin van Lonkhuijsen

Den Haag

ChristenUnie-politicus Piet Adema is als ‘oud-voorzitter ChristenUnie’ een van de 38 ondertekenaars van het stuk Gendertwijfel. Zijn naam stond dinsdagmiddag nog altijd vermeld op de website, ook al hoort het kabinet met één mond te spreken. ‘Ik ga ervan uit dat de nieuwe minister het kabinetsbeleid en dus deze transgenderwet van het kabinet gewoon steunt’, zo laat Van Ginneken weten. 

Ze wijst erop dat het manifest de wet die transpersonen meer zelfbeschikking geeft ‘gevaarlijk’ noemt. D66 gaat ervan uit dat de minister daarop terugkomt. ‘Hij is nu als lid van het kabinet immers zelf mede-indiener van deze belangrijke wetswijziging.’ Adema laat weten dat hij indertijd op persoonlijke titel ondertekende en dat hij in zijn nieuwe r..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Belasting op fruitsappen gaan omhoog, tot ongenoegen van de fruittelers

De frisdrankbelasting gaat vanaf 2024 omhoog. Dit geldt ook voor onbewerkte fruitsappen. Het kabinet wil consumenten daarmee verleiden om gezondere keuzes te maken.

Afbeelding

Steeds minder jeugdloon

In twee derde van de cao’s in Nederland is geen sprake meer van een jeugdloon waarbij jongeren minder verdienen dan hun oudere collega’s. Dat constateert vakbond FNV.

Afbeelding

Johan Bonte begon zijn eigen eerlijke kledingmerk: ‘Ik dank God voor tevreden klanten’

Na een lange zoektocht naar mooie en vooral eerlijke kleding voor mannen begon Johan Bonte zijn eigen kledingmerk. Met J54.nl probeert hij gehoor te geven aan de oproep uit Jakobus 5 vers 4. ‘De klacht van de arbeiders is onveranderd.’

Afbeelding

Schuldig wegens aansluiting: het kwaad van een groep kan elk van de leden aankleven

Met een roemrijke naam identificeren supporters zich graag; ze dragen hun clubtenue met trots. Maar ook zonder colors van de Hells Angels kun je met een outlaw-bende heulen, en veroordeeld worden voor misdrijven in groepsverband.

Afbeelding

Hoe je zonder schelden en kleineren op topniveau kunt komen: ‘Leiders moeten alert zijn’

Kun je het beste uit mensen halen zonder een angstcultuur te creëren zoals bij De Wereld Draait Door? Ja, zegt consultant en coach voor management en leiderschap Paul Donders. Hoe werkt dat?

Afbeelding

Waarom ook reformatorische christenen vatbaar zijn voor complottheorieën

Complottheorieën kunnen aantrekkelijk zijn, ook voor orthodoxe christenen. Hoe komt dat? ‘Sommigen gaan zelfs zo ver dat de overheid dé antichrist is. Dat kan een voedingsbodem zijn voor argwaan.’