Noodopvang asielzoekers op terrein van Walibi

Nieuws
In Dronten worden de komende maanden duizend tot 1500 vluchtelingen opgevangen. Walibi Holland stelt het evenemententerrein aan de Spijkweg daarvoor beschikbaar, laat de gemeente weten. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zorgt voor onderkomens.
anp
dinsdag 4 oktober 2022 om 16:59
Terrein bij attractiepark Walibi Holland.
Terrein bij attractiepark Walibi Holland. beeld anp / Hollandse Hoogte / Tobias Kleuver

Dronten

Het terrein van Walibi blijft beschikbaar tot uiterlijk 15 april volgend jaar, want daarna is het weer nodig voor festivals zoals Lowlands. Dronten en Walibi Holland hebben afspraken gemaakt over de noodopvang met het COA en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Op het terrein komen zowel alleenstaanden als gezinnen tijdelijk te wonen. Het gaat om mensen die al als asielzoeker zijn geregistreerd, maar voor wie nog geen plaats is in een gewoon asielzoekerscentrum.

Dronten verwacht groepen vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan, Jemen en Eritrea. Het COA is zoals op alle opvangplekken verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid op en rond het terrein. Op het terrein komt ook een winkel en een sportaccommodatie. De gemeent..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.