Schouten doet oproep aan lokale bestuurders: span je maximaal in voor asielplekken

Nieuws
Nog steeds komen niet alle gemeenten de afspraken over de opvang van asielzoekers na. Lokale bestuurders moeten zich hiervoor maximaal inspannen.
Gerard Beverdam
zaterdag 1 oktober 2022 om 15:08 aangepast 17:35
Vicepremier Carola Schouten zegt dat nog steeds niet alle gemeenten de afspraken over de opvang van asielzoekers nakomen.
Vicepremier Carola Schouten zegt dat nog steeds niet alle gemeenten de afspraken over de opvang van asielzoekers nakomen. beeld anp / Lex van Lieshout

Ede

Die oproep deed ChristenUnie-vicepremier Carola Schouten zaterdagmiddag op een ingelast ChristenUnie-congres in Ede. Ze zei dat kabinetsleden veel overleg voeren met gemeenten, en aan de telefoon hangen om opvang te regelen. ‘Maar het is heel moeizaam om plekken te realiseren. Ik weet dat hier ook lokale bestuurders in de zaal zitten. Laat ik één oproep doen: doe lokaal het maximale om je aan de afspraken te houden. Want de afspraken zijn gemaakt, maar worden nog niet overal nagekomen. Blijf dat gesprek voeren op lokaal niveau.’

De ChristenUnie houdt een bijzonder congres dat door kritische leden, die bezorgd zijn over de asieldeal in de regeringscoalitie, is afgedwongen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Belasting op fruitsappen gaan omhoog, tot ongenoegen van de fruittelers

De frisdrankbelasting gaat vanaf 2024 omhoog. Dit geldt ook voor onbewerkte fruitsappen. Het kabinet wil consumenten daarmee verleiden om gezondere keuzes te maken.

Afbeelding

Steeds minder jeugdloon

In twee derde van de cao’s in Nederland is geen sprake meer van een jeugdloon waarbij jongeren minder verdienen dan hun oudere collega’s. Dat constateert vakbond FNV.

Afbeelding

Johan Bonte begon zijn eigen eerlijke kledingmerk: ‘Ik dank God voor tevreden klanten’

Na een lange zoektocht naar mooie en vooral eerlijke kleding voor mannen begon Johan Bonte zijn eigen kledingmerk. Met J54.nl probeert hij gehoor te geven aan de oproep uit Jakobus 5 vers 4. ‘De klacht van de arbeiders is onveranderd.’

Afbeelding

Schuldig wegens aansluiting: het kwaad van een groep kan elk van de leden aankleven

Met een roemrijke naam identificeren supporters zich graag; ze dragen hun clubtenue met trots. Maar ook zonder colors van de Hells Angels kun je met een outlaw-bende heulen, en veroordeeld worden voor misdrijven in groepsverband.

Afbeelding

Hoe je zonder schelden en kleineren op topniveau kunt komen: ‘Leiders moeten alert zijn’

Kun je het beste uit mensen halen zonder een angstcultuur te creëren zoals bij De Wereld Draait Door? Ja, zegt consultant en coach voor management en leiderschap Paul Donders. Hoe werkt dat?

Afbeelding

Waarom ook reformatorische christenen vatbaar zijn voor complottheorieën

Complottheorieën kunnen aantrekkelijk zijn, ook voor orthodoxe christenen. Hoe komt dat? ‘Sommigen gaan zelfs zo ver dat de overheid dé antichrist is. Dat kan een voedingsbodem zijn voor argwaan.’