In half jaar tijd bijna half miljard euro online vergokt: ‘Met telefoon heb je altijd casino in je hand’

Achtergrond
In de eerste helft van dit jaar hebben Nederlanders, onder wie vooral veel jongvolwassenen, bijna een half miljard euro vergokt. Jongvolwassenen zijn op de gokmarkt bovengemiddeld actief.
Jarl van der Ploeg en Irene de Zwaan / vk
vrijdag 30 september 2022 om 22:23
Reclame voor online gokken is overal, hier in een winkelstraat in Rotterdam.
Reclame voor online gokken is overal, hier in een winkelstraat in Rotterdam. beeld anp / Peter Hilz

Den Haag

Voor het openstellen van de onlinegokmarkt, in oktober vorig jaar, werd uitgegaan van ongeveer 800 miljoen euro aan jaarlijkse omzet. In de eerste helft van dit jaar werd echter al 486 miljoen euro vergokt. Dat blijkt uit cijfers die toezichthouder de Kansspelautoriteit verzamelde. De kans is bovendien aanwezig dat het totaalbedrag over heel 2022 boven het miljard uitkomt.

Er zijn immers steeds meer gokbedrijven actief in Nederland – vorig jaar oktober waren er tien bedrijven met een vergunning, nu zijn dat er 22 – en vooral: later dit jaar vindt het WK voetbal plaats, een evenement waarop doorgaans veel gegokt wordt.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Treinreizigers op een station. Het kabinet maakt 7,5 miljard euro vrij voor investeringen in infrastructuur, die vooral naar het spoor gaan. Het grootste gedeelte van dit geld komt terecht in de Randstad en Noord-Brabant.

Afbeelding

Pepernoten op z’n Italiaans, van Sarena

Verwarm de oven voor op 190°C. Maal de amandelen samen met de poedersuiker in de keukenmachine fijn. Voeg de eiwitten en het bittere-amandelextract toe en pulseer kort tot een glad mengsel.

Afbeelding

‘Ambachtelijk werk heeft een imagoprobleem dat de overheid en de media te weinig aanpakken’

Vrouwen met een technisch, ambachtelijk beroep kom je minder vaak tegen dan mannen. Dat is jammer, vindt fotograaf Otto Kalkhoven (57). Hij zocht deze vrouwen op en legde ze vast in hun werkplaats.

Afbeelding

Verpleegkundigen die ín het verpleeghuis wonen: ‘Bij woonstichtingen kom ik nergens voor in aanmerking’

Aan betaalbare woningen en verplegingspersoneel is een tekort. Ouderenzorgorganisatie Warande wil in Zeist die problemen oplossen met een goedkope kamer voor verpleegkundigen, in het verpleeghuis.

Afbeelding

De SGP heeft schijt aan de schepping, zegt Johan Vollenbroek. ‘Blind voor de natuur’

Milieuactivist Johan Vollenbroek heeft haast, want hij heeft een missie: de wereld leefbaar achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen. ‘Het gaat mij om het herstel van de natuur en een gezond leefklimaat.’

Afbeelding

door het plezier van onze kinderen tijdens een fotoshoot. Foto: Erica van Leeuwen