Grootste energiebedrijven verhogen tarieven later, Greenchoice niet

Nieuws
Na Vattenfall en Essent gaat ook Eneco overstag en hoeven klanten vanaf aanstaande zaterdag nog geen hoger tarief te betalen voor gas en elektriciteit. Greenchoice houdt voorlopig voet bij stuk. Desondanks is de consument ook nu al vier keer duurder uit dan een jaar geleden.
redactie nd
donderdag 29 september 2022 om 23:48
Wie nu een energiecontract afsluit, is gemiddeld vier keer zo duur uit dan een jaar geleden.
Wie nu een energiecontract afsluit, is gemiddeld vier keer zo duur uit dan een jaar geleden. beeld anp / Hollandse Hoogte / Robin Utrecht

Eneco nam dit besluit na kritiek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Volgens de toezichthouder moeten energieleveranciers klanten minimaal dertig dagen van tevoren inlichten over een prijsverhoging, maar Eneco had zich niet aan die termijn gehouden voor een tariefsverhoging die per 1 oktober in zou gaan.

Eneco houdt nog altijd vol volgens de wet- en regelgeving te hebben gehandeld, maar zegt nu duidelijkheid te willen verschaffen. Bij klanten die al zijn geïnformeerd over de aanstaande prijsverhoging wordt de termijn verlengd tot dertig dagen na dit bericht. ‘Dus, als de klant op 25 september een bericht van ons heeft ontvangen met een nieuw tarief, dan gaat dat tarief vanaf 25 oktober in’, schrijft het bedrijf. De prijz..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vanaf zondag rijden weer treinen tussen Lelystad en Dronten

De NS laat vanaf zondag weer treinen rijden tussen Lelystad en Dronten. Sinds begin september was er geen treinverkeer mogelijk op het traject door schade die ontstond na een stroomstoring.

Afbeelding

Staatssecretaris Van der Burg: ‘Beperkingen nareizigers blijven nog geldig’

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) houdt vast aan de nareisbeperking voor familieleden van erkende vluchtelingen, waartoe het kabinet eind augustus heeft besloten.

Afbeelding

Discussies in het studentenhuis van Julia: ‘Moeten we bezuinigen op alcohol?’

De verwarming moet nu echt aan in huize Akapella. Maar het is een spannende gok. Want niemand weet hoe hoog het energieverbruik is, en dus straks de rekening. Hoe gaat het nu in het studentenhuis van Julia?

Afbeelding

Wat weten we nu écht van burn-out? ‘Hoe meer ik las, hoe minder ik ervan begreep’

‘Tien gouden tips om van je stress af te komen. Dat klinkt leuk, maar ze zijn vaak niet meer dan een schot hagel.’ Dat stelt psychiater Christiaan Vinkers. ‘De burn-outpuzzel moet beter gelegd worden.’

Afbeelding

Het gaat snel weer mis met daders seksuele uitbuiting. Rapporteur verontrust over gebrek aan juiste hulp

Van de daders van binnenlandse seksuele uitbuiting gaat ruim een derde binnen twee jaar opnieuw de fout in. Het ontbreekt hen aan goede hulp, concludeert nationaal rapporteur Conny Rijken.

Afbeelding

Centra blij met advies spreiding kinderhartchirurgie

De universitair medische centra die volgens het kabinet zouden moeten stoppen met operaties aan de harten van kinderen zijn positief over de analyse die de Nederlandse Zorgautoriteit van die plannen maakte.