Grootste energiebedrijven verhogen tarieven later, Greenchoice niet

Nieuws
Na Vattenfall en Essent gaat ook Eneco overstag en hoeven klanten vanaf aanstaande zaterdag nog geen hoger tarief te betalen voor gas en elektriciteit. Greenchoice houdt voorlopig voet bij stuk. Desondanks is de consument ook nu al vier keer duurder uit dan een jaar geleden.
redactie nd
donderdag 29 september 2022 om 23:48
Wie nu een energiecontract afsluit, is gemiddeld vier keer zo duur uit dan een jaar geleden.
Wie nu een energiecontract afsluit, is gemiddeld vier keer zo duur uit dan een jaar geleden. beeld anp / Hollandse Hoogte / Robin Utrecht

Eneco nam dit besluit na kritiek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Volgens de toezichthouder moeten energieleveranciers klanten minimaal dertig dagen van tevoren inlichten over een prijsverhoging, maar Eneco had zich niet aan die termijn gehouden voor een tariefsverhoging die per 1 oktober in zou gaan.

Eneco houdt nog altijd vol volgens de wet- en regelgeving te hebben gehandeld, maar zegt nu duidelijkheid te willen verschaffen. Bij klanten die al zijn geïnformeerd over de aanstaande prijsverhoging wordt de termijn verlengd tot dertig dagen na dit bericht. ‘Dus, als de klant op 25 september een bericht van ons heeft ontvangen met een nieuw tarief, dan gaat dat tarief vanaf 25 oktober in’, schrijft het bedrijf. De prijz..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Jongeren wandelden zich suf tijdens corona. Maar hoe blij worden ze nu nog van de geur van nat gras?

Ontspannen luisteren naar kwetterende vogels en de geur van nat gras opsnuiven tijdens een wandeling. Tijdens de coronapandemie ontdekte Nederland massaal het wandelen, ook jongeren tot 30 jaar. Bleef hun enthousiasme?

Afbeelding

Het aantal mensen met schurft neemt hard toe. ‘Ik wilde mijn vel er wel af scheuren’

Het aantal (jonge) patiënten met schurft steeg in de afgelopen maand tot recordhoogte. De huidziekte vormt een hardnekkig probleem, maar niet alle artsen zijn er bekend mee. Dat maakt opsporing in een vroeg stadium lastig.

Afbeelding

Zwembaden zijn gered met noodfonds: ‘Kaartje kost eigenlijk 20 tot 25 euro’

Niets wijst erop dat er zwembaden zijn die binnenkort de deuren moeten sluiten vanwege de hoge energieprijzen. Ze staan nog wel voor de uitdaging om te verduurzamen om ook op lange termijn open te kunnen blijven.

Afbeelding

Unicef waarschuwt: Vluchtelingenkinderen krijgen geen onderwijs, terwijl ze er wel recht op hebben

Mogelijk honderden vluchtelingenkinderen in de crisisopvang in Nederland volgen geen onderwijs, waarschuwt Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. ‘Dit is schadelijk voor kinderen.’

Afbeelding

Hoe kun je voorkomen dat je overspannen raakt? Vijf vragen aan Michelle van Dusseldorp

Steeds meer mensen melden zich ziek op hun werk omdat ze overspannen zijn. Hoe kan het dat overspannenheid zo vaak voorkomt en wat kun je doen om het te voorkomen? ‘Je werkt om te kunnen spelen.’

Afbeelding

In gesprek met je tienerdochter: ‘Mam, je legt de lat zo hoog. Mag ik eigenlijk wel fouten maken?’

Hoe ga je als moeder het gesprek aan met je tienerdochter? Eline de Boo (50) en haar dochter Julie (16) hielden een logboek bij met vragen en antwoorden. ‘De onzekerheid van Julie. Daar begrijp ik niks van.’