Minister Hugo de Jonge: ik sprak namens kabinet over dreigende ontwrichting door bevolkingsgroei

Nieuws
Woonminister Hugo de Jonge verwoordde met zijn uitspraak dat de huidige bevolkingsgroei het land dreigt te ontwrichten een regeringsstandpunt, zo laat hij in een brief aan de Tweede Kamer weten.
redactie nd
donderdag 29 september 2022 om 20:19
Minister Hugo de Jonge ziet dat 'de druk op de schaarse ruimte steeds groter wordt'.
Minister Hugo de Jonge ziet dat 'de druk op de schaarse ruimte steeds groter wordt'. beeld Anp/hollandse Hoogte/ Robin Utrecht

De Jonge, die deze uitspraak vorige week zaterdag deed in een interview met deze krant, was door de Kamer gevraagd om uit te leggen of hij hierbij namens het kabinet sprak. 

Dat is het geval, schrijft de minister. ‘In het artikel in het Nederlands Dagblad ben ik ingegaan op de demografische groei en de effecten daarvan op Nederland. Er zijn grenzen aan de groei (...) en dat is reden om na te denken over manieren waarop we de verwachte bevolkingsgroei kunnen afremmen. Deze gedachten sluiten aan op het coalitieakkoord. Het kabinet heeft als doel meer grip te krijgen op migratie.’ 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vanaf zondag rijden weer treinen tussen Lelystad en Dronten

De NS laat vanaf zondag weer treinen rijden tussen Lelystad en Dronten. Sinds begin september was er geen treinverkeer mogelijk op het traject door schade die ontstond na een stroomstoring.

Afbeelding

Staatssecretaris Van der Burg: ‘Beperkingen nareizigers blijven nog geldig’

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) houdt vast aan de nareisbeperking voor familieleden van erkende vluchtelingen, waartoe het kabinet eind augustus heeft besloten.

Afbeelding

Discussies in het studentenhuis van Julia: ‘Moeten we bezuinigen op alcohol?’

De verwarming moet nu echt aan in huize Akapella. Maar het is een spannende gok. Want niemand weet hoe hoog het energieverbruik is, en dus straks de rekening. Hoe gaat het nu in het studentenhuis van Julia?

Afbeelding

Wat weten we nu écht van burn-out? ‘Hoe meer ik las, hoe minder ik ervan begreep’

‘Tien gouden tips om van je stress af te komen. Dat klinkt leuk, maar ze zijn vaak niet meer dan een schot hagel.’ Dat stelt psychiater Christiaan Vinkers. ‘De burn-outpuzzel moet beter gelegd worden.’

Afbeelding

Het gaat snel weer mis met daders seksuele uitbuiting. Rapporteur verontrust over gebrek aan juiste hulp

Van de daders van binnenlandse seksuele uitbuiting gaat ruim een derde binnen twee jaar opnieuw de fout in. Het ontbreekt hen aan goede hulp, concludeert nationaal rapporteur Conny Rijken.

Afbeelding

Centra blij met advies spreiding kinderhartchirurgie

De universitair medische centra die volgens het kabinet zouden moeten stoppen met operaties aan de harten van kinderen zijn positief over de analyse die de Nederlandse Zorgautoriteit van die plannen maakte.