Verdachte aangehoudenin zaak Peter R. de Vries

Nieuws
Een 30-jarige man uit Polen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries.
anp
dinsdag 27 september 2022 om 04:22

Amsterdam

De verdachte is in Polen aangehouden door de Poolse politie, op verzoek van Nederland. Het Openbaar Ministerie heeft direct om zijn uitlevering gevraagd. 

Hij wordt ervan verdacht dat hij heeft geholpen bij de voorbereiding van de aanslag op 6 juli 2021 in Amsterdam. De Vries werd toen neergeschoten en overleed negen dagen later. De 30-jarige Pool woonde volgens het OM destijds in Rotterdam. De twee vermoedelijke uitvoerders van de moord werden op 6 juli 2021 opgepakt en staan terecht bij de rechtbank Amsterdam. Tegen hen zijn levenslange gevangenisstraffen geëist. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Discussies in het studentenhuis van Julia: ‘Moeten we bezuinigen op alcohol?’

De verwarming moet nu echt aan in huize Akapella. Maar het is een spannende gok. Want niemand weet hoe hoog het energieverbruik is, en dus straks de rekening. Hoe gaat het nu in het studentenhuis van Julia?

Afbeelding

Het gaat snel weer mis met daders seksuele uitbuiting. Rapporteur verontrust over gebrek aan juiste hulp

Van de daders van binnenlandse seksuele uitbuiting gaat ruim een derde binnen twee jaar opnieuw de fout in. Het ontbreekt hen aan goede hulp, concludeert nationaal rapporteur Conny Rijken.

Afbeelding

Centra blij met advies spreiding kinderhartchirurgie

De universitair medische centra die volgens het kabinet zouden moeten stoppen met operaties aan de harten van kinderen zijn positief over de analyse die de Nederlandse Zorgautoriteit van die plannen maakte.

Afbeelding

Beek bouwt een duurzaam en gasloos woonwagenkamp: ‘Eindelijk een eigen douche, wat een luxe’

Het ‘uitsterfbeleid’ is taboe verklaard, maar toch doen veel gemeenten weinig aan de huisvesting van woonwagenbewoners. Het Limburgse Beek onderscheidt zich met de bouw van een nieuw kamp.

Afbeelding

Koning wil koloniale familiegeschiedenis onderzoeken. ‘Willem III was tégen slavernij’, zegt biograaf

Koning Willem-Alexander wil weten welke rol zijn familie heeft gespeeld in de koloniale geschiedenis van Nederland. Er komt daarom een onafhankelijk onderzoek.

Afbeelding

Nederland wil 10 procent meer bos in 2030 maar er wordt nog meer gekapt dan aangeplant

In Nederland verdwijnt meer bos dan er wordt aangeplant, terwijl meer bos nodig is om de gevolgen van de klimaatverandering te beperken. ‘Er moet haast worden gemaakt om het doel 10 procent meer bos in 2030 te halen.’