Wachten op de koets met een Donald Duck bij het dranghek

Reportage
Na een lange coronaperiode kon Prinsjesdag dinsdag eindelijk weer in vol ornaat gevierd worden. Niet iedereen kwam voor gezelligheid. ‘Ik heb mijn protestbord moeten inleveren, anders mocht ik niet verder.’
Hans-Lukas Zuurman
dinsdag 20 september 2022 om 21:32 aangepast 21 september 2022 14:43
Opeengepakt wachten bezoekers op de komst van de koninklijke stoet tijdens Prinsjesdag.
Opeengepakt wachten bezoekers op de komst van de koninklijke stoet tijdens Prinsjesdag. beeld Hans-Lukas Zuurman

Den Haag

De eerste gele herfstblaadjes worden dinsdagmorgen vakkundig van het terras geveegd in de binnenstad van Den Haag. Boven de stad cirkelt een politiehelikopter. Er is ook opvallend veel politie op straat. De Hofstad maakt zich op voor een drukke Prinsjesdag; voor het eerst weer in vol ornaat na twee versies zonder koninklijke rijtoer, vanwege de coronaperiode afgelopen twee jaar. Diverse straten zijn met betonnen roadblocks afgezet. Veiligheid voor alles, zo lijkt het. Dit jaar rijdt prinses Amalia voor het eerst mee in de toer vanaf Paleis Noordeinde naar de Koninklijke Schouwburg. Daar zal koning Willem-Alexander de troonrede zal uitspreken. Onlangs werd bekend dat de kroonprinses extra beveiliging krijgt wegens mogelijke terreu..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Verzetsmensen waren ook queer, van kleur en soms aan de drugs, toont vernieuwd Verzetsmuseum

De leidraad van het vernieuwde Verzetsmuseum is dat ‘het’ verzet was niet zo duidelijk afgebakend als vaak is aangenomen. Daarom wordt het oude hokjesdenken rond verzetsdaden volledig losgelaten, zegt het museum.

Afbeelding

Nationale Ombudsman: verduurzamen huis vaak niet haalbaar door laag inkomen

Het lukt mensen met een laag inkomen niet om hun huis te verduurzamen. De energiehulp van de overheid die ze hard nodig hebben, bereikt veelal rijke huishoudens die zichzelf al kunnen redden, zegt de Nationale Ombudsman.

Afbeelding

Verenigde Staten maken zich op voor WK in eigen land, hoge verwachtingen voor ‘De Gouden Generatie’

Vandaag neemt Nederland het op tegen de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK Voetbal. Louis van Gaal sprak lovend over de tegenstander en diens visie. Wat kan het Nederlands elftal verwachten?

Afbeelding

Treinreizigers op een station. Het kabinet maakt 7,5 miljard euro vrij voor investeringen in infrastructuur, die vooral naar het spoor gaan. Het grootste gedeelte van dit geld komt terecht in de Randstad en Noord-Brabant.

Afbeelding

Pepernoten op z’n Italiaans, van Sarena

Verwarm de oven voor op 190°C. Maal de amandelen samen met de poedersuiker in de keukenmachine fijn. Voeg de eiwitten en het bittere-amandelextract toe en pulseer kort tot een glad mengsel.

Afbeelding

Conny Rijken strijdt tegen mensenhandel. ‘Soms moet iemand gedwongen organen afstaan’

Conny Rijken is de nieuwe nationaal rapporteur mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen. Ze mist de publieke verontwaardiging van Nederland over arbeidsuitbuiting in ‘Qatar’.