Veel telefoontjes naar nummer voor herhaalprik

Nieuws
Veel mensen hebben maandag geprobeerd telefonisch een afspraak te maken voor een nieuwe prik tegen het coronavirus, zegt GGD GHOR Nederland.
anp
dinsdag 20 september 2022 om 04:23
Een medewerker van GGD Haaglanden zet een herhaalprik tegen het coronavirus.
Een medewerker van GGD Haaglanden zet een herhaalprik tegen het coronavirus. beeld anp / Sem van der Wal

Utrecht

Dat is de overkoepelende organisatie van de GGD’en die de vaccinatieronde uitvoeren. Door de drukte kunnen mensen ‘problemen ondervinden bij het maken van een afspraak’.

De herhaalprik wordt sinds maandag gegeven. De nieuwe inenting moet mensen helpen beschermen voor het geval er in het najaar of de winter een nieuwe coronagolf komt.

Mensen die dit jaar 80 worden of al ouder zijn, krijgen voorrang. Zij hebben in de afgelopen dagen een uitnodigingsbrief gekregen, maar ook zonder uitnodiging konden ze al een afspraak maken. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stuurt in de komende weken uitnodigingen naar mensen van 60 tot 79 jaar oud. Ook andere groepen komen eerder aan de beurt: mensen die in de zorg werken, krij..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Ambachtelijk werk heeft een imagoprobleem dat de overheid en de media te weinig aanpakken’

Vrouwen met een technisch, ambachtelijk beroep kom je minder vaak tegen dan mannen. Dat is jammer, vindt fotograaf Otto Kalkhoven (57). Hij zocht deze vrouwen op en legde ze vast in hun werkplaats.

Afbeelding

Verpleegkundigen die ín het verpleeghuis wonen: ‘Bij woonstichtingen kom ik nergens voor in aanmerking’

Aan betaalbare woningen en verplegingspersoneel is een tekort. Ouderenzorgorganisatie Warande wil in Zeist die problemen oplossen met een goedkope kamer voor verpleegkundigen, in het verpleeghuis.

Afbeelding

De SGP heeft schijt aan de schepping, zegt Johan Vollenbroek. ‘Blind voor de natuur’

Milieuactivist Johan Vollenbroek heeft haast, want hij heeft een missie: de wereld leefbaar achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen. ‘Het gaat mij om het herstel van de natuur en een gezond leefklimaat.’

Afbeelding

door het plezier van onze kinderen tijdens een fotoshoot. Foto: Erica van Leeuwen

Afbeelding

CHE en Driestar gaan samen met middelbare scholen docenten opleiden

In 2030 moet iedereen die docent wil worden het vak voor een groot deel op die school zelf leren. Twee christelijke hogescholen gaan daarom nu al met tien scholen samenwerken bij het opleiden van docenten.

Afbeelding

‘Het is niet normaal dat je als vrouwelijke journalist wordt bedreigd’

Acht op de tien vrouwelijke journalisten hebben wel eens te maken gehad met bedreiging, agressie of intimidatie. ‘Dit mogen we nooit als normaal gaan zien.’