‘Taghi en Mohammed B. hadden contact’

Nieuws
In de Tweede Kamer heerst verbazing dat Ridouan Taghi en Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, in de gevangenis contact hebben gehad.
anp
maandag 19 september 2022 om 04:23
Minister Franc Weerwind
Minister Franc Weerwind beeld anp / Robin Utrecht

Den Haag

Volgens De Telegraaf schreven zij onder meer brieven naar elkaar met koranteksten, die mogelijk gecodeerde boodschappen zouden bevatten. Volgens de krant zijn er signalen dat prinses Amalia doelwit is van een aanslag vanuit het kamp van de vermeende topcrimineel Taghi.

VVD-Kamerlid Ulysse Ellian vindt dat er ‘direct een einde’ gemaakt moet worden aan het contact tussen B. en Taghi, schrijft hij op Twitter. PvdA-leider Attje Kuiken tweet dat het systeem ‘zo lek als een mandje’, met ‘verwoestende gevolgen’. Ze vindt het ‘ontluisterend hoe simpel kopstukken van de Mocro-maffia contact met elkaar kunnen houden’.

CDA-Kamerlid Anne Kuik gaat aan de minister vragen ‘hoe dit gevaar de kop in te drukken’.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Met noodpakket moet je je 48 uur kunnen redden’

Een waarschuwingsfluitje, lucifers in waterdichte verpakking, een EHBO-pakket en een radio op batterijen, afgestemd op de rampenzender; volgens de nationaal coördinator terrorismebestrijding en veiligheid (NCTV) moet ieder huishouden het inslaan.

Afbeelding

Jongeren wandelden zich suf tijdens corona. Maar hoe blij worden ze nu nog van de geur van nat gras?

Ontspannen luisteren naar kwetterende vogels en de geur van nat gras opsnuiven tijdens een wandeling. Tijdens de coronapandemie ontdekte Nederland massaal het wandelen, ook jongeren tot 30 jaar. Bleef hun enthousiasme?

Afbeelding

Het aantal mensen met schurft neemt hard toe. ‘Ik wilde mijn vel er wel af scheuren’

Het aantal (jonge) patiënten met schurft steeg in de afgelopen maand tot recordhoogte. De huidziekte vormt een hardnekkig probleem, maar niet alle artsen zijn er bekend mee. Dat maakt opsporing in een vroeg stadium lastig.

Afbeelding

Zwembaden zijn gered met noodfonds: ‘Kaartje kost eigenlijk 20 tot 25 euro’

Niets wijst erop dat er zwembaden zijn die binnenkort de deuren moeten sluiten vanwege de hoge energieprijzen. Ze staan nog wel voor de uitdaging om te verduurzamen om ook op lange termijn open te kunnen blijven.

Afbeelding

Unicef waarschuwt: Vluchtelingenkinderen krijgen geen onderwijs, terwijl ze er wel recht op hebben

Mogelijk honderden vluchtelingenkinderen in de crisisopvang in Nederland volgen geen onderwijs, waarschuwt Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. ‘Dit is schadelijk voor kinderen.’

Afbeelding

Hoe kun je voorkomen dat je overspannen raakt? Vijf vragen aan Michelle van Dusseldorp

Steeds meer mensen melden zich ziek op hun werk omdat ze overspannen zijn. Hoe kan het dat overspannenheid zo vaak voorkomt en wat kun je doen om het te voorkomen? ‘Je werkt om te kunnen spelen.’