Donny M. bekent ontvoeren, misbruiken, toedienen drugs en doden van 9-jarige Gino

Nieuws
MAASTRICHT (ANP) - Donny M. bekent dat hij de 9-jarige Gino op 1 juni heeft ontvoerd uit Kerkrade. Ook zegt hij hem seksueel te hebben misbruikt, drugs heeft toegediend en hem daarna heeft gedood. M. zegt dat hij het jongetje heeft laten stikken met een kussen. Ook kreeg het jongetje verdovende middelen toegediend, zegt het Openbaar Ministerie tijdens de eerste, niet-inhoudelijke zitting in Maastricht in de zaak tegen de 22-jarige verdachte.
anp
woensdag 14 september 2022 om 10:57
Afbeelding
beeld anp / rob Engelaar

Het lichaam van Gino werd een aantal dagen na zijn ontvoering aangetroffen in Geleen vlak bij de woning van M. ‘Wat er is gebeurd, wat ik heb gedaan is afschuwelijk, had niet mogen gebeuren’, zei M. zelf over de zaak. 

De zitting moest kort onderbroken worden, omdat de moeder van het kind begon te gillen naar de verdachte. De moeder van Gino schold Donny M. uit voor ‘vieze rat’. De moeder volgt de zaak nu vanuit een andere locatie in de rechtbank. ‘Ze is niet te bedaren’, meldt de voorzitter van de rechtbank.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

50 Oranjesupporters op kosten van Qatar naar het WK in ruil voor positieve berichten op social media

Amnesty International vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat een groep van vijftig Oranjesupporters op kosten van de regering van Qatar naar het WK voetbal gaat in ruil voor positieve berichten over het toernooi op sociale media.

Afbeelding

Prinses Amalia kan huis niet meer uit door bedreigingen

Prinses Amalia kan vanwege veiligheidsredenen haar huis "eigenlijk" niet uit. Dat vertelden koning Willem-Alexander en koningin Máxima donderdag tijdens het persmoment van hun staatsbezoek in Zweden.

Afbeelding

Coöperatie Laatste Wil eist van Staat ‘recht op regie’ bij levenseinde

Voor de rechtbank in Den Haag is maandag een zaak begonnen over het recht op regie bij het eigen levenseinde, en de hulp van anderen daarbij. De zaak is tegen de Staat aangespannen door de Coöperatie Laatste Wil (CLW).

Afbeelding

Topvrouw KLM wil sneller einde aan reizigerslimiet Schiphol

Schiphol zou tot uiterlijk het einde van het jaar een limiet op het aantal vertrekkende reizigers mogen hanteren. Dat vindt KLM-topvrouw Marjan Rintel. Ze dringt er bij de luchthaven op aan om de termijn te verkorten.

Afbeelding

Donny M. bekent ontvoeren, misbruiken, toedienen drugs en doden van 9-jarige Gino

Donny M. bekent dat hij de 9-jarige Gino op 1 juni heeft ontvoerd uit Kerkrade, hem seksueel heeft misbruikt, hem drugs heeft toegediend en hem daarna heeft gedood.

Afbeelding

Herfstweer met flinke buien in aantocht

Vanaf donderdag wordt het koeler en vanaf vrijdag breekt er een periode met "echt herfstweer" aan, aldus Weer.nl. Dat betekent buien, flinke wind en op zondag zelfs een temperatuur tussen de 12 en 15 graden.