Herfstweer met flinke buien in aantocht

Nieuws
Vanaf donderdag wordt het koeler en vanaf vrijdag breekt er een periode met "echt herfstweer" aan, aldus Weer.nl. Dat betekent buien, flinke wind en op zondag zelfs een temperatuur tussen de 12 en 15 graden.
anp
woensdag 14 september 2022 om 08:49
Afbeelding
beeld anp
anp

Woensdag regent het vooral in het zuiden van Nederland, in het noorden laat de zon zich zo nu en dan zien. Op zonnige plekken kan het nog 20 graden worden, waar het regent is dat 16 graden. Donderdag krijgen we te maken met koelere lucht vanuit het noorden en komt de middagtemperatuur uit op 18 graden. Op de meeste plaatsen is het nog wel droog.

Vanaf vrijdag gaat het harder waaien: aan zee kan de noordwestenwind kracht 7 bereiken. Vanuit de Noordzee trekken buien over het land, waarbij het in de kustgebieden kan onweren. Vooral vrijdag en zondag verlopen nat, bij een temperatuur tussen de 14 en 17 graden en op zondag wordt het niet warmer dan 12 tot 15 graden. Begin volgende week wordt het wat droger en zonniger, later in de week wordt het weer wisselvalliger. De temperatuur gaat overdag wel iets omhoog maar blijft 's nachts wat achter.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale tijd aan op Aruba. De planning van het begin van de dag staat vol officiële ontmoetingen.

Afbeelding

Kersttoespraak Willem-Alexander trekt op tv 1,8 miljoen kijkers

De koning pleitte ervoor dat Nederlanders elkaar vasthouden, ook in tijden van sterke emoties. ‘Democratie betekent niet dat degenen die het hardst roepen, hun zin krijgen’, zei Willem-Alexander.

Afbeelding

Boeren voeren actie bij bijeenkomst met minister van Landbouw Adema in Drachten

Een groep boeren met tractoren heeft een bijeenkomst van belangenorganisatie LTO Noord in Drachten aangegrepen om actie te voeren. Minister van Landbouw Piet Adema is er uitgenodigd als hoofdspreker.

Afbeelding

50 Oranjesupporters op kosten van Qatar naar het WK in ruil voor positieve berichten op social media

Amnesty International vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat een groep van vijftig Oranjesupporters op kosten van de regering van Qatar naar het WK voetbal gaat in ruil voor positieve berichten over het toernooi op sociale media.

Afbeelding

Prinses Amalia kan huis niet meer uit door bedreigingen

Prinses Amalia kan vanwege veiligheidsredenen haar huis "eigenlijk" niet uit. Dat vertelden koning Willem-Alexander en koningin Máxima donderdag tijdens het persmoment van hun staatsbezoek in Zweden.

Afbeelding

Coöperatie Laatste Wil eist van Staat ‘recht op regie’ bij levenseinde

Voor de rechtbank in Den Haag is maandag een zaak begonnen over het recht op regie bij het eigen levenseinde, en de hulp van anderen daarbij. De zaak is tegen de Staat aangespannen door de Coöperatie Laatste Wil (CLW).