Nieuws
redactie nd
zaterdag 10 september 2022 om 04:23
AMSTERDAM - Prinses Amalia bij de Universiteit van Amsterdam op de eerste dag van haar studietijd waar zij de bachelor Politics, Psychology, Law and Economics volgt op het Roeterseiland in Amsterdam.

ANP/Hollandse Hoogte/MMP Mischa Schoemaker
AMSTERDAM - Prinses Amalia bij de Universiteit van Amsterdam op de eerste dag van haar studietijd waar zij de bachelor Politics, Psychology, Law and Economics volgt op het Roeterseiland in Amsterdam. ANP/Hollandse Hoogte/MMP Mischa Schoemaker beeld ANP / MMP

Er is een extra hanglamp aan de gevel; het ronde verbodsbord op de achtergrond is verdwenen; het witte logo op het zonnescherm is weg; de beveiliger is zijn horloge kwijt; de rode fiets is zwart geworden; de kale man op de achtergrond heeft ineens haar en het dwars-/steunbalkje onder het bankje vooraan is weg.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Belasting op fruitsappen gaan omhoog, tot ongenoegen van de fruittelers

De frisdrankbelasting gaat vanaf 2024 omhoog. Dit geldt ook voor onbewerkte fruitsappen. Het kabinet wil consumenten daarmee verleiden om gezondere keuzes te maken.

Afbeelding

Steeds minder jeugdloon

In twee derde van de cao’s in Nederland is geen sprake meer van een jeugdloon waarbij jongeren minder verdienen dan hun oudere collega’s. Dat constateert vakbond FNV.

Afbeelding

Johan Bonte begon zijn eigen eerlijke kledingmerk: ‘Ik dank God voor tevreden klanten’

Na een lange zoektocht naar mooie en vooral eerlijke kleding voor mannen begon Johan Bonte zijn eigen kledingmerk. Met J54.nl probeert hij gehoor te geven aan de oproep uit Jakobus 5 vers 4. ‘De klacht van de arbeiders is onveranderd.’

Afbeelding

Schuldig wegens aansluiting: het kwaad van een groep kan elk van de leden aankleven

Met een roemrijke naam identificeren supporters zich graag; ze dragen hun clubtenue met trots. Maar ook zonder colors van de Hells Angels kun je met een outlaw-bende heulen, en veroordeeld worden voor misdrijven in groepsverband.

Afbeelding

Hoe je zonder schelden en kleineren op topniveau kunt komen: ‘Leiders moeten alert zijn’

Kun je het beste uit mensen halen zonder een angstcultuur te creëren zoals bij De Wereld Draait Door? Ja, zegt consultant en coach voor management en leiderschap Paul Donders. Hoe werkt dat?

Afbeelding

Waarom ook reformatorische christenen vatbaar zijn voor complottheorieën

Complottheorieën kunnen aantrekkelijk zijn, ook voor orthodoxe christenen. Hoe komt dat? ‘Sommigen gaan zelfs zo ver dat de overheid dé antichrist is. Dat kan een voedingsbodem zijn voor argwaan.’