Britse militaire band niet bij Taptoe

Achtergrond
De Nationale Taptoe moet het dit weekeinde doen zonder de Band of the Irish Guards. Na het overlijden van de Britse vorstin keerden de veertig leden terug naar huis.
Riekelt Pasterkamp
vrijdag 9 september 2022 om 19:38 aangepast 21:00
Commandant der Strijdkrachten, generaal Onno Eichelsheim, reikt in Ahoy een herinneringsmedaille uit aan een van de bijna 500 militairen.
Commandant der Strijdkrachten, generaal Onno Eichelsheim, reikt in Ahoy een herinneringsmedaille uit aan een van de bijna 500 militairen. beeld Riekelt Pasterkamp

Dat is een tegenvaller voor de Taptoe die best wat Britse marsmuziek had kunnen gebruiken. Het programma van 2022 heeft als motto ‘Cheers!’ waarmee de organisatie de ‘bijzondere en innige relatie’ tussen de vorstenhuizen van Nederland en het Verenigd Koninkrijk, vroeger en nu, wil benadrukken.

‘Daartoe was ook nadrukkelijk het optreden geprogrammeerd van de Band of the Irish Guards’, zegt woordvoerder Francis Hartsuijker–van der Leest. ‘Vanwege het overlijden van de Britse vorstin, hebben de bandleden hun verblijf na de generale repetitie van donderdag begrijpelijkerwijs moeten afbreken.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Belasting op fruitsappen gaan omhoog, tot ongenoegen van de fruittelers

De frisdrankbelasting gaat vanaf 2024 omhoog. Dit geldt ook voor onbewerkte fruitsappen. Het kabinet wil consumenten daarmee verleiden om gezondere keuzes te maken.

Afbeelding

Steeds minder jeugdloon

In twee derde van de cao’s in Nederland is geen sprake meer van een jeugdloon waarbij jongeren minder verdienen dan hun oudere collega’s. Dat constateert vakbond FNV.

Afbeelding

Johan Bonte begon zijn eigen eerlijke kledingmerk: ‘Ik dank God voor tevreden klanten’

Na een lange zoektocht naar mooie en vooral eerlijke kleding voor mannen begon Johan Bonte zijn eigen kledingmerk. Met J54.nl probeert hij gehoor te geven aan de oproep uit Jakobus 5 vers 4. ‘De klacht van de arbeiders is onveranderd.’

Afbeelding

Schuldig wegens aansluiting: het kwaad van een groep kan elk van de leden aankleven

Met een roemrijke naam identificeren supporters zich graag; ze dragen hun clubtenue met trots. Maar ook zonder colors van de Hells Angels kun je met een outlaw-bende heulen, en veroordeeld worden voor misdrijven in groepsverband.

Afbeelding

Hoe je zonder schelden en kleineren op topniveau kunt komen: ‘Leiders moeten alert zijn’

Kun je het beste uit mensen halen zonder een angstcultuur te creëren zoals bij De Wereld Draait Door? Ja, zegt consultant en coach voor management en leiderschap Paul Donders. Hoe werkt dat?

Afbeelding

Waarom ook reformatorische christenen vatbaar zijn voor complottheorieën

Complottheorieën kunnen aantrekkelijk zijn, ook voor orthodoxe christenen. Hoe komt dat? ‘Sommigen gaan zelfs zo ver dat de overheid dé antichrist is. Dat kan een voedingsbodem zijn voor argwaan.’