Tienduizenden flexwoningen neerzetten gaat niet zo snel als het kabinet zou willen

Nieuws
Het aantal flexwoningen neemt weliswaar toe, maar niet zo snel als de regering wil om de woningnood onder starters en statushouders het hoofd te bieden. Het zal lastig zijn voor eind 2024 de gevraagde 37.500 ervan neer te zetten.
Charlotte Huisman / vk
vrijdag 2 september 2022 om 04:24 aangepast 11:21
Een containerwoning voor asielzoekers in de Limburgse gemeente Horst.
Een containerwoning voor asielzoekers in de Limburgse gemeente Horst. beeld Marcel van den Bergh

Amsterdam

Vooral het aanwijzen van geschikte locaties door gemeenten is een bottleneck bij de plaatsing van flexwoningen, blijkt uit een rondgang van de Volkskrant langs bouwers en corporaties. Dat zijn tijdelijke woningen die in een fabriek zijn gemaakt en voor maximaal 15 jaar worden geplaatst. Veel projecten stranden of worden vertraagd, vooral door tegenstand van omwonenden. ‘Als we dit willen, zullen bestuurlijke molens in Nederland sneller moeten draaien’, zegt directeur Antonie ter Harmsel van Hodes, een van de bouwers van flexwoningen. ‘We krijgen heel veel aanvragen, slechts een klein deel daarvan leidt tot snelle actie.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nationale Ombudsman: verduurzamen huis vaak niet haalbaar door laag inkomen

Het lukt mensen met een laag inkomen niet om hun huis te verduurzamen. De energiehulp van de overheid die ze hard nodig hebben, bereikt veelal rijke huishoudens die zichzelf al kunnen redden, zegt de Nationale Ombudsman.

Afbeelding

Verenigde Staten maken zich op voor WK in eigen land, hoge verwachtingen voor ‘De Gouden Generatie’

Vandaag neemt Nederland het op tegen de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK Voetbal. Louis van Gaal sprak lovend over de tegenstander en diens visie. Wat kan het Nederlands elftal verwachten?

Afbeelding

Treinreizigers op een station. Het kabinet maakt 7,5 miljard euro vrij voor investeringen in infrastructuur, die vooral naar het spoor gaan. Het grootste gedeelte van dit geld komt terecht in de Randstad en Noord-Brabant.

Afbeelding

Pepernoten op z’n Italiaans, van Sarena

Verwarm de oven voor op 190°C. Maal de amandelen samen met de poedersuiker in de keukenmachine fijn. Voeg de eiwitten en het bittere-amandelextract toe en pulseer kort tot een glad mengsel.

Afbeelding

‘Ambachtelijk werk heeft een imagoprobleem dat de overheid en de media te weinig aanpakken’

Vrouwen met een technisch, ambachtelijk beroep kom je minder vaak tegen dan mannen. Dat is jammer, vindt fotograaf Otto Kalkhoven (57). Hij zocht deze vrouwen op en legde ze vast in hun werkplaats.

Afbeelding

Verpleegkundigen die ín het verpleeghuis wonen: ‘Bij woonstichtingen kom ik nergens voor in aanmerking’

Aan betaalbare woningen en verplegingspersoneel is een tekort. Ouderenzorgorganisatie Warande wil in Zeist die problemen oplossen met een goedkope kamer voor verpleegkundigen, in het verpleeghuis.