Gendertwijfel-posters in bushokjes beklad en mogelijk geweerd: ‘Gelijke behandeling zou geen debat moeten zijn’

Nieuws
JC Decaux, het bedrijf achter veel buitenreclame, gaat ‘zeker actie ondernemen’ tegen posters in bushokjes van de Genderwijfel-coalitie, die deze week een manifest uitbracht en een campagne begon tegen de nieuwe Transgenderwet.
Niels van den Bovenkamp
donderdag 1 september 2022 om 11:54 aangepast 17:12
Een bekladde poster van Gendertwijfel.nl Utrecht, gefotografeerd door een gebruiker van Twitter.
Een bekladde poster van Gendertwijfel.nl Utrecht, gefotografeerd door een gebruiker van Twitter. beeld Twitter

De bushokjesposters stuiten op veel kritiek. JC Decaux vindt ze bij nader inzien ‘niet wenselijk’, zegt het bedrijf in antwoord op een Twitter-oproep van Leonie Gerritsen, Partij van de Dieren-raadslid in Den Haag.   Het reclamebedrijf reageert niet op verzoeken om een toelichting bij deze uiting op Twitter. 

Gerritsen ageert tegen de posters met de boodschap dat de uiting ‘transfoob’ is en ‘haat oproept tegen trans personen’. Eerder deed de posteractie stof opwaaien in Gouda, waar de Regenboog Alliantie Gouda stelde ‘de suggestieve postercampagne te verafschuwen’. Ook werden de bushokjesposters op verschillende plaatsen beklad.  

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vanaf zondag rijden weer treinen tussen Lelystad en Dronten

De NS laat vanaf zondag weer treinen rijden tussen Lelystad en Dronten. Sinds begin september was er geen treinverkeer mogelijk op het traject door schade die ontstond na een stroomstoring.

Afbeelding

Staatssecretaris Van der Burg: ‘Beperkingen nareizigers blijven nog geldig’

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) houdt vast aan de nareisbeperking voor familieleden van erkende vluchtelingen, waartoe het kabinet eind augustus heeft besloten.

Afbeelding

Discussies in het studentenhuis van Julia: ‘Moeten we bezuinigen op alcohol?’

De verwarming moet nu echt aan in huize Akapella. Maar het is een spannende gok. Want niemand weet hoe hoog het energieverbruik is, en dus straks de rekening. Hoe gaat het nu in het studentenhuis van Julia?

Afbeelding

Wat weten we nu écht van burn-out? ‘Hoe meer ik las, hoe minder ik ervan begreep’

‘Tien gouden tips om van je stress af te komen. Dat klinkt leuk, maar ze zijn vaak niet meer dan een schot hagel.’ Dat stelt psychiater Christiaan Vinkers. ‘De burn-outpuzzel moet beter gelegd worden.’

Afbeelding

Het gaat snel weer mis met daders seksuele uitbuiting. Rapporteur verontrust over gebrek aan juiste hulp

Van de daders van binnenlandse seksuele uitbuiting gaat ruim een derde binnen twee jaar opnieuw de fout in. Het ontbreekt hen aan goede hulp, concludeert nationaal rapporteur Conny Rijken.

Afbeelding

Centra blij met advies spreiding kinderhartchirurgie

De universitair medische centra die volgens het kabinet zouden moeten stoppen met operaties aan de harten van kinderen zijn positief over de analyse die de Nederlandse Zorgautoriteit van die plannen maakte.