Gendertwijfel-posters in bushokjes beklad en mogelijk geweerd: ‘Gelijke behandeling zou geen debat moeten zijn’

Nieuws
JC Decaux, het bedrijf achter veel buitenreclame, gaat ‘zeker actie ondernemen’ tegen posters in bushokjes van de Genderwijfel-coalitie, die deze week een manifest uitbracht en een campagne begon tegen de nieuwe Transgenderwet.
Niels van den Bovenkamp
donderdag 1 september 2022 om 11:54 aangepast 17:12
Een bekladde poster van Gendertwijfel.nl Utrecht, gefotografeerd door een gebruiker van Twitter.
Een bekladde poster van Gendertwijfel.nl Utrecht, gefotografeerd door een gebruiker van Twitter. beeld Twitter

De bushokjesposters stuiten op veel kritiek. JC Decaux vindt ze bij nader inzien ‘niet wenselijk’, zegt het bedrijf in antwoord op een Twitter-oproep van Leonie Gerritsen, Partij van de Dieren-raadslid in Den Haag.   Het reclamebedrijf reageert niet op verzoeken om een toelichting bij deze uiting op Twitter. 

Gerritsen ageert tegen de posters met de boodschap dat de uiting ‘transfoob’ is en ‘haat oproept tegen trans personen’. Eerder deed de posteractie stof opwaaien in Gouda, waar de Regenboog Alliantie Gouda stelde ‘de suggestieve postercampagne te verafschuwen’. Ook werden de bushokjesposters op verschillende plaatsen beklad.  

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.