Vrijwel geen treinen in Groningen, Friesland, Drenthe en delen van Flevoland en Overijssel

Nieuws
Vanaf deze woensdag leggen NS-medewerkers beurtelings hun werk neer. De zogenoemde ‘estafettestaking’ zal tot volgende week woensdag duren en begint vandaag in Noord-Nederland.
Nick de Jager / vk
woensdag 24 augustus 2022 om 08:38
Lege informatieborden op station Zwolle tijdens een estafettestaking van 24 uur door het personeel van de Nederlandse Spoorwegen.
Lege informatieborden op station Zwolle tijdens een estafettestaking van 24 uur door het personeel van de Nederlandse Spoorwegen. beeld anp / Emiel Muijderman

Door de actie is er in het komende etmaal vrijwel geen treinverkeer in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en delen van Flevoland en Overijssel. In de komende week zullen er ook acties plaatsvinden op vrijdag (regio Rotterdam en Den Haag), maandag 29 augustus (Amsterdam, Haarlem, internationale treinen), dinsdag 30 augustus (Utrecht) en woensdag 31 augustus (stations in Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg).

De NS adviseert reizigers de auto te pakken of hun reis uit te stellen als de staking hun regio aandoet. Bussen worden niet ingezet, omdat de ‘estafette’ al lang van tevoren is aangekondigd. Ook noemt de NS in zijn dienstvoorwaarden een staking als situatie van overmacht.

Woensdag wordt ‘een onzekere dag’ op het Nederl..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Belasting op fruitsappen gaan omhoog, tot ongenoegen van de fruittelers

De frisdrankbelasting gaat vanaf 2024 omhoog. Dit geldt ook voor onbewerkte fruitsappen. Het kabinet wil consumenten daarmee verleiden om gezondere keuzes te maken.

Afbeelding

Steeds minder jeugdloon

In twee derde van de cao’s in Nederland is geen sprake meer van een jeugdloon waarbij jongeren minder verdienen dan hun oudere collega’s. Dat constateert vakbond FNV.

Afbeelding

Johan Bonte begon zijn eigen eerlijke kledingmerk: ‘Ik dank God voor tevreden klanten’

Na een lange zoektocht naar mooie en vooral eerlijke kleding voor mannen begon Johan Bonte zijn eigen kledingmerk. Met J54.nl probeert hij gehoor te geven aan de oproep uit Jakobus 5 vers 4. ‘De klacht van de arbeiders is onveranderd.’

Afbeelding

Schuldig wegens aansluiting: het kwaad van een groep kan elk van de leden aankleven

Met een roemrijke naam identificeren supporters zich graag; ze dragen hun clubtenue met trots. Maar ook zonder colors van de Hells Angels kun je met een outlaw-bende heulen, en veroordeeld worden voor misdrijven in groepsverband.

Afbeelding

Hoe je zonder schelden en kleineren op topniveau kunt komen: ‘Leiders moeten alert zijn’

Kun je het beste uit mensen halen zonder een angstcultuur te creëren zoals bij De Wereld Draait Door? Ja, zegt consultant en coach voor management en leiderschap Paul Donders. Hoe werkt dat?

Afbeelding

Waarom ook reformatorische christenen vatbaar zijn voor complottheorieën

Complottheorieën kunnen aantrekkelijk zijn, ook voor orthodoxe christenen. Hoe komt dat? ‘Sommigen gaan zelfs zo ver dat de overheid dé antichrist is. Dat kan een voedingsbodem zijn voor argwaan.’