Vrijwel geen treinen in Groningen, Friesland, Drenthe en delen van Flevoland en Overijssel

Nieuws
Vanaf deze woensdag leggen NS-medewerkers beurtelings hun werk neer. De zogenoemde ‘estafettestaking’ zal tot volgende week woensdag duren en begint vandaag in Noord-Nederland.
Nick de Jager / vk
woensdag 24 augustus 2022 om 08:38
Lege informatieborden op station Zwolle tijdens een estafettestaking van 24 uur door het personeel van de Nederlandse Spoorwegen.
Lege informatieborden op station Zwolle tijdens een estafettestaking van 24 uur door het personeel van de Nederlandse Spoorwegen. beeld anp / Emiel Muijderman

Door de actie is er in het komende etmaal vrijwel geen treinverkeer in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en delen van Flevoland en Overijssel. In de komende week zullen er ook acties plaatsvinden op vrijdag (regio Rotterdam en Den Haag), maandag 29 augustus (Amsterdam, Haarlem, internationale treinen), dinsdag 30 augustus (Utrecht) en woensdag 31 augustus (stations in Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg).

De NS adviseert reizigers de auto te pakken of hun reis uit te stellen als de staking hun regio aandoet. Bussen worden niet ingezet, omdat de ‘estafette’ al lang van tevoren is aangekondigd. Ook noemt de NS in zijn dienstvoorwaarden een staking als situatie van overmacht.

Woensdag wordt ‘een onzekere dag’ op het Nederl..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aangifte moslimorganisaties tegen Wiersma om schenden grondwet

Honderden moskeeën en islamitische organisaties uit het hele land hebben aangifte gedaan tegen minister Dennis Wiersma (Onderwijs). Wiersma word beschuldigd bewust gehandeld te hebben in strijd met de grondwet.

Afbeelding

Rechter slaat pijler onder asieldeal weg. ‘Van begin af aan was duidelijk dat dit niet mocht’

De rechter steekt een stokje voor een belangrijk element uit de omstreden asieldeal. Het vertragen van de gezinshereniging blijkt in strijd met de wet. ‘Honderden gezinsleden zijn inmiddels al gedupeerd.’

Afbeelding

‘Ook mensen met een beperking moeten hun rechten kunnen afdwingen’

Twee miljoen Nederlanders hebben een lichamelijke of verstandelijke beperking. Volgens het ‘VN-verdrag handicap’ moeten zij volledig toegang hebben tot rechtsbescherming. Maar vaak is dat niet zo. Wat moet er anders?

Afbeelding

Isala: geen belangenverstrengeling bij huur gebouwen

Het Zwolse ziekenhuis Isala meldt dat er geen sprake was van belangenverstrengeling bij de huur van een aantal gebouwen die deels in handen waren van cardiologen die daar werken.

Afbeelding

Frans ziekenhuis schrapt ingrepen na cyberaanval

Een ziekenhuisgroep in Versailles, in de buurt van Parijs, heeft operaties moeten afblazen en patiënten overgeplaatst nadat het afgelopen weekend werd getroffen door een cyberaanval, meldt het Franse ministerie van Volksgezondheid.

Afbeelding

Het WK wordt in Nederland slecht bekeken. Hoe komt dat?

Miljoenen mensen kijken naar de wedstrijden van het Nederlands elftal. Dat lijkt veel, maar het is aanzienlijk minder dan bij voorgaande WK’s en EK’s. ‘En dat terwijl iedereen met deze kou voor de buis zit.’