Twee oud-leerlingen willen vervolging Gomarus: ‘Het is nu of nooit’

Achtergrond
Twee oud-leerlingen doen woensdag met een artikel 12-procedure een laatste poging om de Gomarus Scholengemeenschap uit Gorinchem voor de rechter te dagen.
Anne Lok-Vader / rd
dinsdag 23 augustus 2022 om 19:39 aangepast 08:30
De reformatorische school Gomarus in Gorinchem. De school kwam in het nieuws door het bericht dat leerlingen er zouden worden gedwongen hun homoseksualiteit aan hun ouders bekend te maken.
De reformatorische school Gomarus in Gorinchem. De school kwam in het nieuws door het bericht dat leerlingen er zouden worden gedwongen hun homoseksualiteit aan hun ouders bekend te maken. beeld anp / Arie Kievit

Gorinchem

Op één dag na is het exact een jaar geleden dat de reformatorische school ook in de rechtszaal zat. Toen omdat ze zelf een kort geding had aangespannen, in de hoop zo wijzigingen in een kritisch rapport van de onderwijsinspectie af te dwingen. De inspectie was poolshoogte komen nemen op de Gomarus nadat meerdere homoseksuele leerlingen in de media hadden verteld hoe zij zich op hun middelbare school behandeld voelden.

De rechter besloot dat het inspectierapport ongewijzigd naar buiten mocht. Daarmee was de kous niet af, want de inspectie deed vervolgens aangifte tegen de Gomarus. Omdat de school mogelijk leerlingen zou discrimineren vanwege hun seksuele geaardheid. Het openbaar ministerie (OM) onderzocht de zaak en concludeerde d..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Belasting op fruitsappen gaan omhoog, tot ongenoegen van de fruittelers

De frisdrankbelasting gaat vanaf 2024 omhoog. Dit geldt ook voor onbewerkte fruitsappen. Het kabinet wil consumenten daarmee verleiden om gezondere keuzes te maken.

Afbeelding

Steeds minder jeugdloon

In twee derde van de cao’s in Nederland is geen sprake meer van een jeugdloon waarbij jongeren minder verdienen dan hun oudere collega’s. Dat constateert vakbond FNV.

Afbeelding

Johan Bonte begon zijn eigen eerlijke kledingmerk: ‘Ik dank God voor tevreden klanten’

Na een lange zoektocht naar mooie en vooral eerlijke kleding voor mannen begon Johan Bonte zijn eigen kledingmerk. Met J54.nl probeert hij gehoor te geven aan de oproep uit Jakobus 5 vers 4. ‘De klacht van de arbeiders is onveranderd.’

Afbeelding

Schuldig wegens aansluiting: het kwaad van een groep kan elk van de leden aankleven

Met een roemrijke naam identificeren supporters zich graag; ze dragen hun clubtenue met trots. Maar ook zonder colors van de Hells Angels kun je met een outlaw-bende heulen, en veroordeeld worden voor misdrijven in groepsverband.

Afbeelding

Hoe je zonder schelden en kleineren op topniveau kunt komen: ‘Leiders moeten alert zijn’

Kun je het beste uit mensen halen zonder een angstcultuur te creëren zoals bij De Wereld Draait Door? Ja, zegt consultant en coach voor management en leiderschap Paul Donders. Hoe werkt dat?

Afbeelding

Waarom ook reformatorische christenen vatbaar zijn voor complottheorieën

Complottheorieën kunnen aantrekkelijk zijn, ook voor orthodoxe christenen. Hoe komt dat? ‘Sommigen gaan zelfs zo ver dat de overheid dé antichrist is. Dat kan een voedingsbodem zijn voor argwaan.’