Hoogleraar ecologie Han Olff: ‘Ik roep het kabinet op de rug recht te houden’

Achtergrond
Anders dan sommige wetenschappers, boeren of politici willen geloven, is er grote overeenstemming onder wetenschappers over de aanpak van de stikstofcrisis, stelt hoogleraar ecologie Han Olff. ‘De uitspraken van CDA-leider Hoekstra heb ik met kromme tenen bekeken.’
Niels van den Bovenkamp
maandag 22 augustus 2022 om 17:38 aangepast 21:50
Premier Mark Rutte en minister Henk Staghouwer op weg naar een gesprek met stikstofbemiddelaar Johan Remkes en onder meer de provincies.
Premier Mark Rutte en minister Henk Staghouwer op weg naar een gesprek met stikstofbemiddelaar Johan Remkes en onder meer de provincies. beeld anp / Jeroen Jumelet

Samen met 35 andere wetenschappers publiceerde u maandag in dagblad Trouw een opiniestuk over de aanpak van het stikstofbeleid met de strekking dat sommige politici en wetenschappers moeten stoppen met twijfel zaaien rond dit thema. Waarom was het volgens u noodzakelijk om deze brief te schrijven?

‘Ik zie dat zogenaamde twijfel onder wetenschappers wordt gebruikt om besluiten rond stikstof nog even uit te stellen. Een voorbeeld daarvan is het voorstel van emeritus hoogleraar Han Lindeboom vorige week om de stikstofcrisis op te lossen zonder de veestapel in te krimpen.’

Waarom deugt het idee van Lindeboom volgens u niet?    

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vanaf zondag rijden weer treinen tussen Lelystad en Dronten

De NS laat vanaf zondag weer treinen rijden tussen Lelystad en Dronten. Sinds begin september was er geen treinverkeer mogelijk op het traject door schade die ontstond na een stroomstoring.

Afbeelding

Staatssecretaris Van der Burg: ‘Beperkingen nareizigers blijven nog geldig’

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) houdt vast aan de nareisbeperking voor familieleden van erkende vluchtelingen, waartoe het kabinet eind augustus heeft besloten.

Afbeelding

Discussies in het studentenhuis van Julia: ‘Moeten we bezuinigen op alcohol?’

De verwarming moet nu echt aan in huize Akapella. Maar het is een spannende gok. Want niemand weet hoe hoog het energieverbruik is, en dus straks de rekening. Hoe gaat het nu in het studentenhuis van Julia?

Afbeelding

Wat weten we nu écht van burn-out? ‘Hoe meer ik las, hoe minder ik ervan begreep’

‘Tien gouden tips om van je stress af te komen. Dat klinkt leuk, maar ze zijn vaak niet meer dan een schot hagel.’ Dat stelt psychiater Christiaan Vinkers. ‘De burn-outpuzzel moet beter gelegd worden.’

Afbeelding

Het gaat snel weer mis met daders seksuele uitbuiting. Rapporteur verontrust over gebrek aan juiste hulp

Van de daders van binnenlandse seksuele uitbuiting gaat ruim een derde binnen twee jaar opnieuw de fout in. Het ontbreekt hen aan goede hulp, concludeert nationaal rapporteur Conny Rijken.

Afbeelding

Centra blij met advies spreiding kinderhartchirurgie

De universitair medische centra die volgens het kabinet zouden moeten stoppen met operaties aan de harten van kinderen zijn positief over de analyse die de Nederlandse Zorgautoriteit van die plannen maakte.