Kabinet en Remkes in gesprek met overheidsinstanties over stikstofproblematiek

Nieuws
De gesprekken tussen het kabinet en betrokkenen bij de stikstofcrisis gaan maandag verder. Gespreksleider Johan Remkes ontvangt onder meer diverse gedeputeerden van provincies, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de Unie van Waterschappen en het Interprovinciaal Overleg (IPO).
redactie vk
maandag 22 augustus 2022 om 11:20
Minister-President Mark Rutte voor aanvang van een gesprek met het kabinet en stikstofbemiddelaar Johan Remkes over de stikstofcrisis.
Minister-President Mark Rutte voor aanvang van een gesprek met het kabinet en stikstofbemiddelaar Johan Remkes over de stikstofcrisis. beeld anp / Jeroen Jumelet

De provincies, voor het kabinet misschien wel de lastigste gesprekspartners tot nu toe, hebben vooralsnog weinig positief gereageerd op de plannen van minister Christianne van der Wal om de stikstofuitstoot terug te dringen. Zij vrezen bijvoorbeeld dat de leefbaarheid op het platteland zal lijden onder het verdwijnen van boerenbedrijven. Sommige provincies bepalen liever zelf hoe zij de stikstofuitstoot terugdringen.

CDA-leider Wopke Hoekstra, tevens minister van Buitenlandse Zaken, zette de stikstofdiscussie afgelopen vrijdag bovendien verder op scherp door in een interview in het AD de stikstofdoelen van het kabinet ter discussie te stellen. De Tweede Kamer komt vol..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vanaf zondag rijden weer treinen tussen Lelystad en Dronten

De NS laat vanaf zondag weer treinen rijden tussen Lelystad en Dronten. Sinds begin september was er geen treinverkeer mogelijk op het traject door schade die ontstond na een stroomstoring.

Afbeelding

Staatssecretaris Van der Burg: ‘Beperkingen nareizigers blijven nog geldig’

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) houdt vast aan de nareisbeperking voor familieleden van erkende vluchtelingen, waartoe het kabinet eind augustus heeft besloten.

Afbeelding

Discussies in het studentenhuis van Julia: ‘Moeten we bezuinigen op alcohol?’

De verwarming moet nu echt aan in huize Akapella. Maar het is een spannende gok. Want niemand weet hoe hoog het energieverbruik is, en dus straks de rekening. Hoe gaat het nu in het studentenhuis van Julia?

Afbeelding

Wat weten we nu écht van burn-out? ‘Hoe meer ik las, hoe minder ik ervan begreep’

‘Tien gouden tips om van je stress af te komen. Dat klinkt leuk, maar ze zijn vaak niet meer dan een schot hagel.’ Dat stelt psychiater Christiaan Vinkers. ‘De burn-outpuzzel moet beter gelegd worden.’

Afbeelding

Het gaat snel weer mis met daders seksuele uitbuiting. Rapporteur verontrust over gebrek aan juiste hulp

Van de daders van binnenlandse seksuele uitbuiting gaat ruim een derde binnen twee jaar opnieuw de fout in. Het ontbreekt hen aan goede hulp, concludeert nationaal rapporteur Conny Rijken.

Afbeelding

Centra blij met advies spreiding kinderhartchirurgie

De universitair medische centra die volgens het kabinet zouden moeten stoppen met operaties aan de harten van kinderen zijn positief over de analyse die de Nederlandse Zorgautoriteit van die plannen maakte.