Vuelta-peloton snelt zonder enige hinder langs boerenprotesten

Nieuws
Het peloton van de Vuelta ondervond zaterdag geen hinder van boerenprotesten langs de route. De renners werden hoogstens afgeleid door het getoeter van de honderden tractoren en vrachtwagens.
Rick Moeliker
maandag 22 augustus 2022 om 04:22
Boerenprotest langs het parcours van de Vuelta.
Boerenprotest langs het parcours van de Vuelta. beeld anp / Koen van Weel

Utrecht

Een wielerronde die wereldwijd miljoenen kijkers trekt, dat was een kans op aandacht die de honderden boeren die protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet natuurlijk niet konden laten lopen. Dus hadden ze zaterdag acties aangekondigd op de route die het Vuelta-peloton moest afleggen tussen ‘s-Hertogenbosch en Utrecht. Het zouden publieksvriendelijke acties worden, had Agractie-voorman Bart Kemp aan de leiding van de Ronde van Spanje beloofd. Dat werden het dan ook.

geen strobreed

Alleen in Gameren werd het even penibel, toen tuinders vlak voordat de renners langs zouden razen nog op de weg stonden. Ze lieten zich echter ook hier achter de hekken dirigeren, waardoor de sporters geen strobreed in..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Verzetsmensen waren ook queer, van kleur en soms aan de drugs, toont vernieuwd Verzetsmuseum

De leidraad van het vernieuwde Verzetsmuseum is dat ‘het’ verzet was niet zo duidelijk afgebakend als vaak is aangenomen. Daarom wordt het oude hokjesdenken rond verzetsdaden volledig losgelaten, zegt het museum.

Afbeelding

Nationale Ombudsman: verduurzamen huis vaak niet haalbaar door laag inkomen

Het lukt mensen met een laag inkomen niet om hun huis te verduurzamen. De energiehulp van de overheid die ze hard nodig hebben, bereikt veelal rijke huishoudens die zichzelf al kunnen redden, zegt de Nationale Ombudsman.

Afbeelding

Verenigde Staten maken zich op voor WK in eigen land, hoge verwachtingen voor ‘De Gouden Generatie’

Vandaag neemt Nederland het op tegen de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK Voetbal. Louis van Gaal sprak lovend over de tegenstander en diens visie. Wat kan het Nederlands elftal verwachten?

Afbeelding

Treinreizigers op een station. Het kabinet maakt 7,5 miljard euro vrij voor investeringen in infrastructuur, die vooral naar het spoor gaan. Het grootste gedeelte van dit geld komt terecht in de Randstad en Noord-Brabant.

Afbeelding

Pepernoten op z’n Italiaans, van Sarena

Verwarm de oven voor op 190°C. Maal de amandelen samen met de poedersuiker in de keukenmachine fijn. Voeg de eiwitten en het bittere-amandelextract toe en pulseer kort tot een glad mengsel.

Afbeelding

‘Ambachtelijk werk heeft een imagoprobleem dat de overheid en de media te weinig aanpakken’

Vrouwen met een technisch, ambachtelijk beroep kom je minder vaak tegen dan mannen. Dat is jammer, vindt fotograaf Otto Kalkhoven (57). Hij zocht deze vrouwen op en legde ze vast in hun werkplaats.