VluchtelingenWerk daagt de staat voor de rechter om de vastlopende asielketen snel te verbeteren

Nieuws
Met een gang naar de rechter wil VluchtelingenWerk de overheid dwingen tot actie om de vastlopende asielketen snel te verbeteren. Een rechterlijke uitspraak kan de bestuurlijke impasse doorbreken. De opvang van vluchtelingen is sinds een jaar door de ‘humanitaire ondergrens gezakt’, vindt VluchtelingenWerk.
Hilbrand Rozema
woensdag 17 augustus 2022 om 18:02 aangepast 19:05
Asielzoekers bij het aanmeldcentrum.
Asielzoekers bij het aanmeldcentrum. beeld anp / Jilmer Postma

Uiterlijk op 1 oktober moet de opvang van alle asielzoekers weer goed verlopen en voldoen aan de wettelijke minimumeisen: drinkwater, douche en toilet, privacy, speelruimte voor kinderen, toegang tot medische zorg. Dat eist VluchtelingenWerk vandaag in een kort geding tegen het Rijk en het COA. De organisatie dringt aan op versneld vrijgeven van rijksvastgoed, zoals leegstaande kantoren.

Deze week liep de situatie bij het AZC in het Groningse Ter Apel opnieuw uit de hand, toen er vechtpartijen ontstonden en enkele honderden mensen buiten moesten bivakkeren. Er was veel politie op de been. En in Tubbergen was pr..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Belasting op fruitsappen gaan omhoog, tot ongenoegen van de fruittelers

De frisdrankbelasting gaat vanaf 2024 omhoog. Dit geldt ook voor onbewerkte fruitsappen. Het kabinet wil consumenten daarmee verleiden om gezondere keuzes te maken.

Afbeelding

Steeds minder jeugdloon

In twee derde van de cao’s in Nederland is geen sprake meer van een jeugdloon waarbij jongeren minder verdienen dan hun oudere collega’s. Dat constateert vakbond FNV.

Afbeelding

Johan Bonte begon zijn eigen eerlijke kledingmerk: ‘Ik dank God voor tevreden klanten’

Na een lange zoektocht naar mooie en vooral eerlijke kleding voor mannen begon Johan Bonte zijn eigen kledingmerk. Met J54.nl probeert hij gehoor te geven aan de oproep uit Jakobus 5 vers 4. ‘De klacht van de arbeiders is onveranderd.’

Afbeelding

Schuldig wegens aansluiting: het kwaad van een groep kan elk van de leden aankleven

Met een roemrijke naam identificeren supporters zich graag; ze dragen hun clubtenue met trots. Maar ook zonder colors van de Hells Angels kun je met een outlaw-bende heulen, en veroordeeld worden voor misdrijven in groepsverband.

Afbeelding

Hoe je zonder schelden en kleineren op topniveau kunt komen: ‘Leiders moeten alert zijn’

Kun je het beste uit mensen halen zonder een angstcultuur te creëren zoals bij De Wereld Draait Door? Ja, zegt consultant en coach voor management en leiderschap Paul Donders. Hoe werkt dat?

Afbeelding

Waarom ook reformatorische christenen vatbaar zijn voor complottheorieën

Complottheorieën kunnen aantrekkelijk zijn, ook voor orthodoxe christenen. Hoe komt dat? ‘Sommigen gaan zelfs zo ver dat de overheid dé antichrist is. Dat kan een voedingsbodem zijn voor argwaan.’