Remkes ziet nog veel beren op de weg na ‘zinvol’ overleg met natuurorganisaties

Nieuws
Het kabinet heeft maandagmiddag met natuur- en milieuorganisaties gesproken over het stikstofbeleid. Waar boeren lobbyen voor afzwakking en uitstel van de stikstofdoelen, willen de natuurbeschermers van geen wijken weten. Een gulden middenweg lijkt er niet te bestaan.
Yvonne Hofs / vk
maandag 15 augustus 2022 om 19:19
Bemiddelaar Johan Remkes staat de pers te woord.
Bemiddelaar Johan Remkes staat de pers te woord. beeld anp / Jeroen Jumelet

Den Bosch

Gespreksleider Johan Remkes en de ministers Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) en Rob Jetten (Klimaat) trokken maandag drie uur uit voor hun gesprek met de natuurorganisaties. Aan tafel zaten Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, LandschappenNL, Mobilisation for the Environment, Milieudefensie, Werkgroep Behoud de Peel, Federatie Particulier Grondbezit, Greenpeace en Vogelbescherming Nederland. 

Na afloop noemde Remkes de ontmoeting een ‘zinvolle exercitie’. Maar hij zei ook dat het ‘lastig’ zal worden om overeenstemming te bereiken tussen alle partijen, met al hun verschillende standpunten en belangen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Ambachtelijk werk heeft een imagoprobleem dat de overheid en de media te weinig aanpakken’

Vrouwen met een technisch, ambachtelijk beroep kom je minder vaak tegen dan mannen. Dat is jammer, vindt fotograaf Otto Kalkhoven (57). Hij zocht deze vrouwen op en legde ze vast in hun werkplaats.

Afbeelding

Verpleegkundigen die ín het verpleeghuis wonen: ‘Bij woonstichtingen kom ik nergens voor in aanmerking’

Aan betaalbare woningen en verplegingspersoneel is een tekort. Ouderenzorgorganisatie Warande wil in Zeist die problemen oplossen met een goedkope kamer voor verpleegkundigen, in het verpleeghuis.

Afbeelding

De SGP heeft schijt aan de schepping, zegt Johan Vollenbroek. ‘Blind voor de natuur’

Milieuactivist Johan Vollenbroek heeft haast, want hij heeft een missie: de wereld leefbaar achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen. ‘Het gaat mij om het herstel van de natuur en een gezond leefklimaat.’

Afbeelding

door het plezier van onze kinderen tijdens een fotoshoot. Foto: Erica van Leeuwen

Afbeelding

CHE en Driestar gaan samen met middelbare scholen docenten opleiden

In 2030 moet iedereen die docent wil worden het vak voor een groot deel op die school zelf leren. Twee christelijke hogescholen gaan daarom nu al met tien scholen samenwerken bij het opleiden van docenten.

Afbeelding

‘Het is niet normaal dat je als vrouwelijke journalist wordt bedreigd’

Acht op de tien vrouwelijke journalisten hebben wel eens te maken gehad met bedreiging, agressie of intimidatie. ‘Dit mogen we nooit als normaal gaan zien.’