Duizenden Scouts met honderden boten bij elkaar in Zeewolde: ‘3, 2, 1...Start!’

Reportage
In de zinderende hitte zijn een paar duizend waterscouts bij elkaar tijdens het tiendaags Nationaal Waterkamp van Scouting Nederland. Ze houden bootraces op en bij het Veluwemeer. ‘Dat je met z’n allen samenwerkt om races te winnen, geeft een kick.’
Bas Meeuse
donderdag 11 augustus 2022 om 17:41 aangepast 19:24
'Dat je met z'n allen samenwerkt om races te winnen, geeft een kick.'
'Dat je met z'n allen samenwerkt om races te winnen, geeft een kick.' beeld Jeroen Jumelet

Zeewolde

Het zand waait omhoog achter de bus van de Albert Heijn die het stoffige Scoutingterrein aan het Nuldernauw in Zeewolde oprijdt. In de verte klinkt muziek en gegil. Een enkele Scout staat bij een aanmeldpoortje, waar het twee dagen na de opening rustig is. Het Nationaal Waterkamp (Nawaka) is het grootste evenement van de waterscouts, het vindt maar eens in de vier jaar plaats.

Fre Roggeveen (29) komt een kijkje nemen bij het waterfestijn. ‘Ik zat al op Scouting toen ik tien was. Nu, bijna twintig jaar later, heb ik nog steeds veel vrienden die ik toen heb leren kennen. Het heeft me zelfs geholpen bij het vinden van mijn huidige baan in de zorg. Dat je bij Scouting hebt gezeten wekt een goede indruk: je hebt een werkmenta..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Belasting op fruitsappen gaan omhoog, tot ongenoegen van de fruittelers

De frisdrankbelasting gaat vanaf 2024 omhoog. Dit geldt ook voor onbewerkte fruitsappen. Het kabinet wil consumenten daarmee verleiden om gezondere keuzes te maken.

Afbeelding

Steeds minder jeugdloon

In twee derde van de cao’s in Nederland is geen sprake meer van een jeugdloon waarbij jongeren minder verdienen dan hun oudere collega’s. Dat constateert vakbond FNV.

Afbeelding

Johan Bonte begon zijn eigen eerlijke kledingmerk: ‘Ik dank God voor tevreden klanten’

Na een lange zoektocht naar mooie en vooral eerlijke kleding voor mannen begon Johan Bonte zijn eigen kledingmerk. Met J54.nl probeert hij gehoor te geven aan de oproep uit Jakobus 5 vers 4. ‘De klacht van de arbeiders is onveranderd.’

Afbeelding

Schuldig wegens aansluiting: het kwaad van een groep kan elk van de leden aankleven

Met een roemrijke naam identificeren supporters zich graag; ze dragen hun clubtenue met trots. Maar ook zonder colors van de Hells Angels kun je met een outlaw-bende heulen, en veroordeeld worden voor misdrijven in groepsverband.

Afbeelding

Hoe je zonder schelden en kleineren op topniveau kunt komen: ‘Leiders moeten alert zijn’

Kun je het beste uit mensen halen zonder een angstcultuur te creëren zoals bij De Wereld Draait Door? Ja, zegt consultant en coach voor management en leiderschap Paul Donders. Hoe werkt dat?

Afbeelding

Waarom ook reformatorische christenen vatbaar zijn voor complottheorieën

Complottheorieën kunnen aantrekkelijk zijn, ook voor orthodoxe christenen. Hoe komt dat? ‘Sommigen gaan zelfs zo ver dat de overheid dé antichrist is. Dat kan een voedingsbodem zijn voor argwaan.’