Riskeer geen boete: Stap na twee biertjes niet meer op de fiets

Nieuws
De zomer is hét seizoen om te zwemmen in open water of een lange avond op terras te zitten. Maar wie niet oppast, hangt een dikke prent boven het hoofd. Drie tips om een zonnige dag boetevrij door te komen.
Jaco Wilschut
donderdag 11 augustus 2022 om 14:47
Gemeenten gaan strenger handhaven op wildzwemmen. Verkoeling zoeken in een gracht, zoals de jongens op de foto, kan binnenkort waarschijnlijk niet meer
Gemeenten gaan strenger handhaven op wildzwemmen. Verkoeling zoeken in een gracht, zoals de jongens op de foto, kan binnenkort waarschijnlijk niet meer beeld anp / Remko de Waal

Bob, zeg het hardop!

Na een avond terrassen de fiets opstappen? Liever niet! Althans, als het aan de nieuwe ‘Bob, zeg het hardop’-campagne van Vervoerregio Amsterdam ligt. Met de nieuwe campagne focussen ze zich op fietsers en scooterrijders die na dat ene biertje of wijntje toch nog de weg nog opgaan. Volgens de bedenkers zorgt het drinken van alcohol voordat je de fietspaden opgaat voor ‘levensgevaarlijke’ situaties. 

Is dat nog geen reden genoeg om niet te drinken voor het rijden? Dan is het goed om te weten dat het officieel ook verboden is om op de fiets of scooter te stappen na meer dan twee alcoholische drankjes. De wettelijke limiet is voor fietsers namelijk gelijk aan die voor automobilisten en kan zomaar een boete van 2..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Najaarsgolf corona ‘is in lijn der verwachting’

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers is vooralsnog niet bezorgd over de oplopende coronacijfers. ‘Dit is in de lijn van de verwachting. We hebben steeds gezegd: hou er rekening mee dat het in het najaar weer omhooggaat’, aldus de minister.

Afbeelding

Aanvoer bij voedselbank blijft zorgpunt terwijl aantal klanten blijft groeien

De bevoorrading van voedselbanken op korte en lange termijn blijft zorgelijk. Een plan om in de komende jaren een nieuwe stroom voedingsmiddelen aan te boren blijkt niet haalbaar.

Afbeelding

D66: minister Adema moet steun manifest tegen transwet intrekken

D66-Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken vindt dat de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn steun voor een manifest tegen de nieuwe transgenderwet die het kabinet heeft ingediend, moet intrekken.

Afbeelding

Noodopvang asielzoekers op terrein van Walibi

In Dronten worden de komende maanden duizend tot 1500 vluchtelingen opgevangen. Walibi Holland stelt het evenemententerrein aan de Spijkweg daarvoor beschikbaar, laat de gemeente weten.

Afbeelding

Tachtig procent ongedocumenteerden lijdt aan psychische problemen en krijgt te weinig hulp

Het overgrote deel van de ongedocumenteerden heeft te kampen met ernstige psychische klachten. Bij acht van de tien ongedocumenteerden is er sprake van een psychische stoornis, zoals depressie of een angststoornis.

Afbeelding

Sterke stijging kankerdiagnoses niet meer te stoppen vanwege vergrijzing en leefstijl

Het aantal Nederlanders dat te horen krijgt dat het kanker heeft, stijgt in de komende tien jaar met bijna eenderde, zegt het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).